2009-12-04

Sveikiname istoriką, paminklosaugininką V.Vaivadą išrinktą Metų klaipėdiečiu

Nuotraukoje: Metų klaipėdiečiai 2009, trečias iš dešinės pirmoje eilėje– istorikas, paminklosaugininkas Vacys Vaivada.

N.P.: 2008 Metų šviesuoliu pripažintas Romas Adomavičius, kurėno vairininkas, Lietuvos jūrų muziejaus laivybos istorijos skyriaus vedėjas, nominuotas už tiriamąsias ekspedicijas po Kuršmares.

2007 Metų šviesuolis - istorikas Dainius ELERTAS, sutelkęs miestiečius Klaipėdoje griaunamų paminklų išsaugojimui, o 2007 Garbės klaipėdietis - muziejininkas ir visuomenininkas Dionyzas VARKALIS.

Dabar dar vienas aktyvus paminklosaugininkas, istorikas, viešo intereso gynėjas išrinktas 2009 Metų klaipėdiečiu – Vacys Vaivada, sveikiname.

Išrinkti 2009-ųjų Metų klaipėdiečiai

www.ve.lt/?data=2009-12-04&rub=1065924810&id=1259869439

Klaipėdoje jau penkioliktą kartą išrinkti ir pagerbti Metų klaipėdiečiai. Dienraštis "Vakarų ekspresas", suvokdamas save kaip Klaipėdos bendruomenės dalį, vis labiau stengiasi įtraukti skaitytojus į miesto gyvenimo formavimą. Siekiame, kad jie naudotųsi ne tik savo teise žinoti - skaitytų, bet ir patys kalbėtų, siūlytų, diskutuotų, reikštų savo nuomonę, o svarbiausia - veiktų. Metų klaipėdiečiai - tai pirmiausiai veiksmo žmonės. Jie keičia mūsų gyvenimus į pozityviąją pusę. Jie keičia Klaipėdą, jie myli Klaipėdą ne deklaracijomis, o poelgiais. Jie veikia, o mes norime tai pastebėti, paviešinti ir visų klaipėdiečių vardu jiems padėkoti.

2009-ųjų Metų filantropu tapo Lietuvos jūrų muziejaus Jūrų žinduolių ir paukščių skyriaus vedėjas Arūnas Grušas, gelbėjantis, gydantis ir grąžinantis jūrai Baltijos pilkuosius ruonius.

Metų šviesuoliu pripažintas Jūros šventės metu vykusios įspūdingos regatos "The Tall Ships' Races Baltic" vadybininkas Kipras Paldauskas.

Meniška siela išrinktas šokių kolektyvo "Intrus" vadovas, choreografas Mindaugas Lekauskas, nominuotas už nuolatinį darbą su jaunimu, šokių kultūros propagavimą ir Klaipėdos garsinimą tarptautiniuose šokių konkursuose.

Garbės klaipėdiečio vardą pelnė istorikas Vacys Vaivada, inicijavęs teminius renginius visuomenei "Vakarai su senąja Klaipėda", "Žemaitijos istorijos puslapiai".

Jaunojo talento nominacijoje laimėjo dainuojamosios poezijos kūrėja ir atlikėja Kristina Muravjova, sukūrusi klaipėdietišką roko operą "Eglė žalčių karalienė".

Laureatai ir visi penkiolika nominantų buvo pagerbti bei apdovanoti simbolinėmis statulėlėmis iškilmingo vakaro "Pramogų banke" metu.

"Džiaugiamės, kad organizuodami "Metų klaipėdiečio" rinkimus, suteikiame galimybę padėkoti ir pagerbti gerus darbus be atlygio darančius, garbingus ir talentingus klaipėdiečius, garsinančius mūsų miesto vardą. Tikimės, jog tokiu būdu prisidedame prie Klaipėdos bendruomeniškumo puoselėjimo. Svajojame visus Metų klaipėdiečius - tikrąjį mūsų miesto žiedą - ateityje suburti į atskirą klubą", - sakė dienraščio "Vakarų ekspresas" vyriausiasis redaktorius Gintaras Tomkus.

1 komentaras:

nieko gero rašė...

Shudas tie jusu metu zmogai toks pats kaip ir jus