2009-12-24

Klaipėdos prokuratūra taip pat mano, kad mušti žmones yra teisėta

Nuotraukoje - Šiaulių rajono policijos 2009 m. gegužės mėn.akcijos, skirtos kovai su smurtu, knygos skirtukas  - ‚nebūk abejingas skriaudžiamam draugui, nesmurtauk pats ir nesileisk skriaudžiamas kitų'.

N.P.: Policija, ištyrusi man pareiškimą dėl smurto per DNBS „Upė" susirinkimą, pareiškė, kad „vsio zakonno" – mušti žmones galima ir tai nėra koks nors įstatymų pažeidimas.

Mušimo epizodas čia - Kl.lt VIDEO: N.Puteikio išvarymas iš susirinkimo: http://www.youtube.com/watch?v=ZUJLFjCxWko

Pagal įstatymą tokius policijos veiksmus galima skųsti prokuratūrai, ką ir padariau. Klaipėdos prokuratūra taip pat įsitikinusi, kad spręsti nesutarimus smurtu yra normalu. Štai kokią genialią teoriją išvystė Klaipėdos m. apylinkės prokuratūros 2 skyriaus prokurorė Lina Karbauskienė: „akivaizdu, kad N.Puteikio ir G.Korsakės veiksmai nebuvo nukreipti sutrikdyti viešąją rimtį ir tvarką, konfliktas buvo nukreiptas tarp jų kilusiam ginčui išspręsti, todėl negali būti teigiama, jog ...G.Korsakė pažeidė viešąją tvarką".

Pagal tokią prokurorės L.Karbauskienės logiką bet kurio DNSB susirinkimo pirmininkas turi teisę vieną iš daugelio pagal įgaliojimą veikiančių susirinkimo dalyvių jėga išmesti iš salės kitų žmonių akivaizdoje taikant skausmą sukeliančius veiksmus ir trenkti į žemę sužalojant.

Taigi ir Klaipėdos policijai ir Klaipėdos prokuratūrai yra visiškai normalu bei teisėta smurtu „išspręsti kilusį ginčą".

Štai toks valdžios ir teisėsaugos tolerantiškas požiūris smurtaujančių asmenų atžvilgiu ir „laiko" Lietuvą antra nuo galo Europos šalių sąraše pagal labiausiai mokyklose smurtaujančių moksleivių procentą.

Apskundžiau tokią prokurorės „ginčų sprendimo koncepciją" Klaipėdos m. apylinkės teismui.

O žmonės, peržiūrėję tinklapyje kl.lt esančią minėto „ginčo" medžiagą, rašo štai tokius straipsnius – esu dėkingas nepažįstam žmogui R.Žukauskui už smurto netoleravimą:

Susirinkime – anarchijos banga

R.Žukauskas kl.lt 2009-12-11, 14:00

Toli gražu nesu V.Landsbergio, konservatorių ir jų atstovo Klaipėdoje Naglio Puteikio gerbėjas. Tačiau tai, kaip su juo buvo pasielgta bendrijos susirinkime, į kurį jis, beje, buvo pakviestas, yra skandalas ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje.

Juk šis žmogus išrinktas savivaldybės tarybos narys, tautos atstovas. Civilizuotas pasaulis to dar nematė, kad rinkėjų balsus gavusį tautos atstovą kažkas drįstų šiurkščiai tempti, mušti ir vyti iš salės, kurioje vyko viešas susirinkimas.

Manau, jog žmonės, taip besielgę su miesto tarybos nariu, turi būti teisiami remiantis Baudžiamojo kodekso straipsniais už nusikaltimus prieš asmenį ir pareigūną, atliekantį savo pareigas.

Tie, kurie stumdė ir vartojo jėgą prieš N.Puteikį, mano nuomone, padarė nusikaltimą. Juos reikėjo tuojau pat sulaikyti, apklausti ir jiems turėjo būti pritaikytos sankcijos, kokios yra taikomos nusikaltėliams.

Mano galva, tai buvo ne šiaip sau chuliganizmas, o pasikėsinimas į šalyje įdiegtą santvarką, kurios pagrindus numato Konstitucija. Juk Lietuvoje kol kas galioja demokratinės normos, o ne anarchija. Tikiu, kad prokuratūra, kuri turi ginti viešąjį interesą, labai atsakingai pasižiūrės į šį dar neregėtą atvejį ir priims griežtus bei teisingus sprendimus.

1 komentaras:

nepatikrintas rašė...

Jeigu tasai zmogas yra Putka, tai ana galima musti baladoti kiek nori. Teip sakant, bokso kriause.
Griebkit, vaikiai, pagaliuka
ir pritvokit ta Nagliuka...