2012-01-17

Klaipėdoje toliau naikinamas visuomeninis turtas, šį kartą – šaudykla

Nuotraukoje – taip atrodė šaudykla Birutės g. 5, Klaipėdoje 1992 metais.

Savivaldybė kaip vagys per kelias naktis ir savaitgalį nugriovė buvusią šaudyklą, nes sužinojo, kad visuomenininkai-šauliai-sportinio šaudymo entuziastai laimėjo Vyriausiajame administraciniame teisme bylą prieš savivaldybę - šis teismas panaikino šaudymo sportui nepalankią Klaipėdos apygardos administracinio teismo sprendimą, leidžiantį savivaldybei griauti šį pastatą ir nurodė priimti sportininkų skundą, kad negalima griauti, nes nelieka šiai sporto rūšiai šaudyklos:

http://klaipeda.diena.lt/naujienos/miestas/buvusi-saudykla-klaipedoje-sulyginta-su-zeme-402347

Kaip jau įprasta , savivaldybė dezinformuoja miestiečius:

„Čia kildavo gaisrų, rinkdavosi asocialūs asmenys. Ir klaipėdiečiai piktinosi dėl šio pastato", – pripažino savivaldybės Turto skyriaus vedėja Genovaitė Paulikienė.

"Buvusios šaudyklos griovimo darbai atsieis apie 70 tūkst. litų. Planuota, jog vietoje jo galėtų išdygti visuomeninės ar socialinės paskirties pastatas. Buvo kalbama ir apie socialinį būstą, bet šiemet planų ką nors statyti nėra, nes kol kas biudžetas to daryti neleidžia", – teigė G.Paulikienė.

N.P.: tai tipiškas visuomeninio turto neteisėto užvaldymo -prichvatizacijos pavyzdys: užuot saugojus pastatą, jis tyčia paliekamas nuniokojimui (savivaldybė iš kariškių perėmė sveiką pastatą), tada tuo pretekstu, kad neva darosi šiukšlynas (išvalyti nereikia?), nugriaunamas už mokesčių mokėtojų pinigus, o tada neva nėra pinigų socialiniam būstui, todėl parduos verslininkams, kad statytų komercinės paskirties patalpas. Tokia komercializacija numatyta patvirtintame detaliame plane, todėl apgaudinėjam ne tik visuomenė, bet ir Vyriausybė, kuriai savivaldybė primelavo, kad čia bus grynai socialinė funkcija.

Ši prichvatizavimo afera labai panaši į Vydūno mokyklos panaikinimo, bandymo nugriauti už mokesčių mokėtojų pinigus ir perleisti su valdančiaisiais susijusiam verslininkui.

O paskui savivaldybė verkia veidmainiškomis krokodilo ašaromis, kad nėra pinigų rimtiems darbams ir patalpų nevyriausybinėms, jaunimo, sporto organizacijoms.

1 komentaras:

mąstanti pilietė rašė...

Suprantamas savivaldybės elgesys, juk jiem "pelningiau" parduoti tiems, kurie "turtą neša". Vėl peršasi ta pati išvada- NĖRA PILETIŠKOS VISUOMENĖS. Saujelė valdininkų to nepadarytų ir bijotų daryti, jei stotų prieš juos visuomenė, suinteresuota kovoti prieš blogybes.