2012-01-19

Lietuvą tebevaldo statybos bendrovių akcininkai

Nuotraukose: Pastatas Elnio g. 25 Šiauliuose buvusioje Frenkelio odos fabriko teritorijoje - neva paveldo objektas.

Negaliu tylėti, kai matau akivaizdžią aferą. Nuo 1988 metų su nedidelėm pertraukom 20 metų dirbu paveldosaugoje, bet tokio šlamšto pavertimu „paveldu" dar nesu matęs.

Politikai kompromituojasi remdami tokią aferoje. Ką apie juos turi manyti šiauliečiai? Kad dalis politikų turi naudos iš šių statybų?

Visų partijų politikai privalo būti kitoje barikadų pusėje – visų partijų nariai turi itin aktyviai skųsti šią aferą visoms įmanomoms institucijoms

Juk čia niekam nereikalingų griuvėsių pavertimas "paveldu" (tai pasityčiojimas iš paveldo) ir už didelius mokesčių mokėtojų pinigus transformavimas niekam nereikalingu kultūros fabriku, kuris kultūros negamins, bet gamins tik sąnaudas už šildymą. Užtat uždirbs statybų bendrovės savininkai. O naudos visuomenei? Neįmanomai didelis kiekis kvadratinių metrų, kurių nereikia menininkams, ir kurių išlaikymą reikės dotuoti.

Panašią aferą suka ir Klaipėdoje, bet ten bent pusė statybų yra tikro paveldo restauravimas, o kita pusė - -naujas pastatas, kurio išlaikymui nėra lėšų, nes jis per didelis.

O čia pas Jus, šiauliečius, tai visai tragiški griuvėsiai, kuriuose per didelis plotas ir per didelės sąnaudos imkit kitą ir mažesnį ir tikrą paveldą.

Gerbiami šiauliečiai, neplaukite ES ir LT pinigų, statykite-renovuokite tą kultūros fabriką, bet mažesnį - protingo dydžio ir darykite tai viename iš savivaldybei priklausančių pastatų pvz. buvusioje .mokykloj ar vaikų darželyje, ar TIKRAME PAVELDO OBJEKTE - bus pigiau, jokios korupcijos ir galėsit ten įleisti meninius vaikų, jaunimo būrelius ir dirbančius menininkus.

Pasirašyčiau po kiekvienu šio straipsnio žodžiu: www.snaujienos.lt/the-newslt/miesto-naujienos/19016-kultros-fabrikas-virto-korupcijos-fabriku

Politikai, negindami viešo intereso, o gindama šių griuvėsių ankstesnį savininką ir savivaldybės veiksmus toliau plaunant valdiškus pinigus, tik kompromituojasi ne tik šiauliečių, bet ir visos LT akyse.

Būkite geri, visi Šiaulių politikai, partijų nariai , NVO nariai ir kt., stokite ginti viešo intereso.

Komentarų nėra: