2012-03-10

Lietuvos teisėsauga smurtauja, o Seimas nusikalstamai tyli

Nuotraukoje – vienas iš Kauno teisėsaugos grietinėlės kankintų menininkų kino režisierius , operatorius Linas Hermanas.

Žemiau aprašomas policijos sadizmo, kurį dangsto prokurorai, teismai, atvejis yra Lietuvos teisėsaugos momentinė fotografija:

http://klaipeda.diena.lt/naujienos/kriminalai/del-nulauzto-veidrodelio-antrankiai-ir-namu-arestas-413277

Labai dėkoju straipsnio autoriui Arūnui Dambrauskui ir visai redakcijai, kad nepaliko nelaimėlių vienų ir nuolat informuoja visuomenę apie skandalingą Kauno teisėsaugos grietinėlės elgesį vieni kitus dangstant.

Dėl įbrėžimo su dviračio padanga, o ne dėl veidrodėlio nulaužimo (vėliau paaiškės, kad žymę ant mašinos kapoto palikusi dviračio padanga yra ne kaltinamųjų) du stambūs policininkai įsiveržia, įsibrauna į privatų būstą ir apkaltinę smurtu areštuoja du smilgos plonumo menininkus.

Į butą galima patekti tik tada, jei ten daromas nusikaltimas, arba reikia gelbėti gyvybę - taip parašyta LR Konstitucijoje. Net jei buto savininkai būtų įbrėžę kapotą, tai ne pagrindas brautis į vidų ir juos išsitempti į areštinę. Bet kas Lietuvoje laikosi Konstitucijos? Tik maži, o dideli biudžetą apvaginėja.

Tie menininkai negali padaryti nė vieno prisitraukimo jau nekalbant apie pasipriešinimą už juos dukart didesniems policininkams.

Visa Kauno teisėsaugos grietinėlė pateisina tuos policininkus, kurie  ištempia į kaliuzę tuos du menininkus, ilgai ten juos laiko, vėliau įgrūda  į psichiatrinę, įkalina kelis mėnesius kalėjime, uždeda kardomąsias priemones kaip kokiems didžiausiems banditams ir t.t.

Ką galvojo teisėjai, pratęsdami įkalinimus ir siųsdami į psichuškę dėl tokio menkniekio? Ką galvojo gen.prokurorai ir visokios teismų priežiūros įstaigos?

O tuo metu PVM grobikai, chuliganai ir kontrabandininkai siautėja, bet stambūs įmitę teisėsaugininkai arba jų bijo, arba iš jų gauna "saldainius".

Kadangi dėl to graužia sąžinė, tai tie teisėsaugininkai vidinį pyktį išlieja ant menininkų juos ilgam įkalindami už mašinos kapoto neva įbrėžimą (Hermano-Žaltausko byla), ant mokslininkų (L.Palmaičio byla), ant senutės neva neteisėtai prekiavusios vaistažolėmis, dėl to sumuštai iki komos (Ramanauskienės byla) , ant senukų, suleisdami jiems į akiduobes didelius policininko-sadisto pirštus (Kariotiškių sąvartyno piketuotojų bylą).

Visa tai buvo daug kartų aprašyta, parodyta per TV, tačiau aukščiausieji teisėsaugininkai tyli, publicistinės laidos, kuriose šlovinami teisėsaugininkai, apsimeta, kad viso to nebuvo, o Vidaus reikalų ministras pateikia pataisas, kuriomis tą policininkų-sadistų ir kitų teisėsaugininkų atliekamą tyčiojimąsi iš silpnesnių visuomenės narių norima dar labiau sustiprinti.

Tuo pat metu mirtina tyla sklinda ir iš Seimo - beveik visi apsimeta, kad viskas tvarkoje.

Gėda tokiam Seimui, kuris tik savo privilegijomis rūpinasi, užuot įvedęs europietišką tvarką ir užuojautą silpnesniems, o visą teisėsaugos rūstybę nukreipęs biudžeto vagių, PVM grobikų, mokesčių nemokėtojų, prichvatizatorių, kontrabandininkų atžvilgiu.

Tai tik įrodo, kad būtinas visuotinis taikus sukilimas prieš visiškai supuvusią Lietuvos teisėsaugos sistemą.

1 komentaras:

Naglis Puteikis rašė...

Labai liūdna, Užuojauta artimiesiems.
Teisėsauga savo kankinimais prisidėjo prie šios mirties:
Du augaloti policininkai neva dėl dviračio padanga įbrėžto automobilio neteisėtai įsibrovė į Lino Hermano ir Kazimiero Žaltausko namus ir sakydami , kad jie, policininkai yra "iš Maskvos" surakinę antrankiais ištempė abu be batų į areštinę, vieną jų laikė 3 mėnesius kalėjime, o kitą kankino nepagrįstu laikymu "psichuškėje". Visa Kauno teisėsaugos "grietinėlė" tuos du žmones tampė 3 metus dėl automobilio įbrėžimo (ekspertizė nustatė, kad įbrėžiamas padarytas dviračiu ar padanga, kurie NEPRIKLAUSĖ KALTINAMIESIEMS) ir neva dėl pasipriešinimo už juos du kart masyvesniems policininkams.
Vienas iš jų - vitražistas Kazimieras Žaltauskas užvakar numirė: teismas nematė reikalo nuimti beširdžio prokuroro uždėtą sankciją registruotis kas 7 dienos, nors velionis prašėsi į sanatoriją.
Akmeninės širdys matė tik paragrafus...
Tai niekšiška.
http://kauno.diena.lt/naujienos/miestas/kauno-rotuse-herbais-puoses-dailininkas-palydetas-i-paskutine-kelione-417154