2012-03-09

Prašome visuomenės pagalbos - apginti Seimą nuo apsimelavusių jėgos struktūrų

Nuotraukoje - Gen.prokuratūros 2011 12 30 d. atsakymas Seimo nariui S.Stomai, kad niekas nieko nenutekino,  o jei nutekino, tai nieko slapto ten nebuvo, nes [tas Lrytas galėjo viską atspėti.

Generalinė prokuratūra jau ėmėsi ryžtingų žygių, bandydama sutrukdyti Antikorupcijos komisijos medžiagos viešinimą ir tokiu būdu nuslėpti nuo visuomenės informaciją kaip iš tikrųjų yra valdoma valstybė ir kaip visuomenę ir Seimo narius apgaudinėja Vidaus reikalų ministerijos, Valstybės saugumo departamento, generalinės prokuratūros vadovai.

Generalinė prokuratūra, siekdama įslaptinti aukščiau minėtą medžiagą, 2012 03 01 raštu Nr. 17.2-4987 nurodė Antikorupcijos komisijai pateikti visą Antikorupcijos komisijos sukauptą medžiagą. Argumentas - ta medžiaga neva reikalinga pradėtam ikiteisminiam tyrimui dėl FNTT vadovų "piktnaudžiavimo neteisėtai atskleidžiant duomenis apie numatomą ikiteisminį tyrimą ir tyrimo veiksmu "Snoro" atžvilgiu".

Todėl Generalinė prokuratūra, remdamasi LR baudžiamojo proceso kodekso 97 straipsniu („Ikiteisminio tyrimo pareigūnas, prokuroras ir teismas turi teisę reikalauti iš fizinių ir juridinių asmenų pateikti daiktus ir dokumentus, turinčius reikšmės nusikalstamai veikai tirti ir nagrinėti".) reikalauja, kad Seimo Antikorupcijos komisija pateiktų:

1. komisijos posėdžių stenogramas;

2. komisijos gautų dokumentų ir komisijos išvadų kopijas;

3. komisijos posėdžių garso-vaizdo įrašų kopijas.

Generalinė prokuratūra pagrasino Seimo Antikorupcijos komisijai, kad jei ji išpildys savo pažadą visuomenei, t.y. paviešins turimą medžiagą, tokiu atveju „gali būti padaryta žala ikiteisminio tyrimo sėkmei", todėl Antikorupcijos komisija viešinti galėtų tik po to, kai gaus Generalinė prokuratūros nuomonę „kad nebūtų pakenkta ikiteisminiam tyrimui".

Tai mažiausiai du LR Konstitucijos pažeidimai: generalinė prokuratūra draudžia Seimo nariams atlikti jų pareigas ir tokiu būdu Vidaus reikalų ministerijos, Valstybės saugumo departamento, generalinės prokuratūros vadovus bando apginti nuo atsakomybės už nusikalstamus jų veiksmus  - dezinformacijos skleidimą.

Jei Seimo Antikorupcijos komisija paklustų šiam neteisėtam Generalinės prokuratūra reikalavimui ir suteiktų jai prašomą komisijos medžiagą, tai toliau sektų prokuroro sprendimas prijungti prie ikiteisminio tyrimo medžiagos visas AK stenogramas, bei dokumentus, o tada tokią medžiagą skelbti galima būtų tik ikiteisminiam tyrimui vadovaujančio prokuroro sutikimu.

Kadangi LT prokurorai ikiteisminius tyrimus atlieka tol, kol visi užmiršta tą bylą, tai reikštų visišką įslaptinimą.

Todėl Seimui reikia visuomenės pagalbos: susirinkime visi Vilniuje prie Seimo, Nepriklausomybės aikštėje 2012 03 17 d. 14.00 į mitingą-pilietinę akciją "Už Lietuvą, už teisingumą".



8 komentarai:

Anonimiškas rašė...

LR Baudžiamajame kodekse sakoma:
"prokuroras ir teismas turi teisę reikalauti iš fizinių ir juridinių asmenų pateikti daiktus ir dokumentus, turinčius reikšmės nusikalstamai veikai tirti ir nagrinėti“.
NaglisPuteikis skundžiasi, kad Gen.prokuratūra reikalauja, kad Seimo Antikorupcijos komisija pateiktų..." tą ir aną dokumentą.

Ponai mieli, gerb. Nagli, negi jums patiems taip sunku suvokti, kas tokie jūs, Semas, esate - pagal LR Konstituciją Lietuvos Seimas, tame tarpe Seimo komisijos yra įstatymus leidžiantis organas, viršesnis ir aukščiau stovintis už visas kitas mūsų valstybines institucijas, ir jokio kito aukštesnio valstybės organo,. subjekto ar darinio nei LR Seimas mūsų šalyje pagal Konstituciją nėra. Lietuvos Respublikos Seimas - tai ne koks fizinis ar juridinis asmuo, apie kurį kalbama Baudžiamajame kodekse, tad pats LR Seimas ir turi nuspręsti, ką prokuratūros bei kitos šalies teisėsaugos struktūros turi daryti ir ko nedaryti. Tad imkitės iniciatyvos ir patys nusręskite, ką reikia su tais ar kitais dokumentais daryti ir savo sprendimą vykdymui “nuleiskite” kitoms teisėsaugos struktūroms, įskaitant ir Gen.prokuratūrą
Nereikia būti teisės guru, kad suprastum svarbiausius mūsų šalies konstitucinės santvarkos principus, kurie turi būti pakankamai aiškūs ne vien teisininkų luomui, bet ir eiliniam Lietuvos piliečiui.

Anonimiškas rašė...

PROKURATŪROS ĮSTATYMAS suteikia Seimui teisę kontroliuoti prokuratūros darbą, o ne prokuratūrai kontroliuoti Seimą!
4 str. Prokuratūros veiklos kontrolė
1. generalinis prokuroras < ...> už prokuratūros veiklą jis atsiskaito Respublikos Prezidentui ir Lietuvos Respublikos Seimui.
2. Prokuratūros veiklos prioritetus nustato ir prokuratūros parlamentinę kontrolę atlieka Lietuvos Respublikos Seimas.
http://www3.lrs.lt/pls/inter2/dokpaieska.showdoc_l?p_id=281302

Auksinis kardas rašė...

Seimo komisija nepretenduoja į jokią prokuratūros ikiteisminio tyrimo medžiagos dalį, ir su džiaugsmu pateiks išviešinant visuomenei bei prokuratūrai savo surinktos medžiagos kopiją, kuo sėkmingiau ir išsamiau panaudoti tyrime. Seimo komisijos darbo protokolai yra komisijos vykdomo darbo dokumentacija, nėra prokuratūros tyrimo objektas ar to tyrimo nagrinėjamų subjektų disponuojama medžiaga.

petras rašė...

Na tai nufotografuokite tas stenogramas, ir persiuskit i interneta per 10 http proxiu i koki rapidshare.com ir paskui dar nuorodas i delfi ir kitus portalus.
Kol atseks kas nors...
Gi su snoro informacija irgi 8 zinojo, bet ir tai neissiaiskina kas nutekino, cia jusu buvo 14'ka, ar kiek, tai 1000 metu kol issiaiskins kas nutekino!

Anonimiškas rašė...

Pone Nagli,

O ar yra koks įstatymas, kuris trukdo jau dabar paviešinti stenogramas?

Algimantas rašė...

Gerb. Aštuntuke, visa teisėsaugos ir teisėtvarkos sistema yra apklausų reitingų dugne. Liaudiškai tariant PADUGNĖS.Savo principingu darbu pelnėte pasitikėjimą. Jei sustosite atsikvėpti-SISTEMA jus sutryps. Stiprybės ir tvirtybės Jums. Su padugnėmis baltomis pirštinėmis nepakovosite. JEI REIKĖS-KREIPKITĖS IR ATSIRAS ŽMONIŲ, KURIE GALI ATLIKTI BET KĄ. Pabandykite per kurią nors priemonę pasiūlyti registruotis SAVANORIAMS. Ir aš pasirįžęs gyvenimą baigti geriau prasmingai, o ne prie konteinerio pusbadžiauti.

Anonimiškas rašė...

Pritariu komentarui :...Algimantas rašė..., ir SĖKMĖS Aštuntukui..., mes Jumis tikime...

Gintaras rašė...

2KAM Departamente VSD vadovas Grina suprato tik tada, kai buvo pakeltas Ž. Šilgalio balsas. Taip kad Jūs jau stojote į kovą, mes ateiname į pagalbą. Kovokite iki pergalės, nes nugalėti antros sausio 13d. likimas neduos.