2013-12-07

Alytuje ES pinigų įsisavinimas kūrybingesnis - vietoj kultūros gamyklos (fabriko) ar menų fermos (inkubatoriaus) statys menų pirtį už 7,5 mln.Lt.

Alytuje ES pinigų įsisavinimas kūrybingesnis - vietoj kultūros gamyklos (fabriko) ar menų fermos (inkubatoriaus) statys menų pirtį už 7,5 mln.Lt.
Kai pamatau frazę "menų inkubatorius", arba "kultūros fabrikas", tai iškart kyla asociacija su pinigų švaistymais Šiauliuose ir Klaipėdoje. Ten bandoma už ES ir savivaldybių lėšas pastatyti niekam nereikalingas arba labai brangiai išlaikymo prasme kainuojančias patalpas. Klaipėdoje tyčia suprojektavo su sena šildymo sistema ir dat ant šaligatvio tam, kad statybų viduryje "atsibustų" ir pamatę "naujai atrastus suklydimus" atliktų papildomą konkursą "anksčiau nepastebėtiems trūkumams" ištaisyti. O Šiauliuose bando sovietinio fabriko griuvėsius tokiam fabrikui pirkti iš privataus asmens kaip paveldo objektą ir dar daug kartų brangiau, nei jie iš tikrųjų kainuoja.
O štai Alytuje žmonės kūrybingesni - nori statyti ne jau nuvalkiotą kultūros gamyklą (fabriką) ar menų fermą (inkubatorių), o menų pirtį už 7,5 mln.Lt:
"Tilto gatvė­je veikia ir šio tarybos nario vadovaujama asociacija Dzū­kų krašto menų inkubatorius, tarp kurio steigėjų yra ir „Ma­ji". Inkubatorius europinių fondų paramai pateikęs pro­jektą dėl menų pirties įkūri­mo - prašoma daugiau kaip pusaštunto milijono litų. Pa­raiška dėl europinės paramos įvertinta teigiamai, laukiama Ūkio ministerijos įsakymo dėl lėšų skyrimo" - iš http://m.delfi.lt/article.php?id=63476056

Komentarų nėra: