2013-12-28

Gal tradicinės LT partijos dėl to, kad negina žmogaus teisės kritikuoti valdžią yra visai netradicinės europietiška prasme?

Gal tradicinės LT partijos dėl to, kad negina žmogaus teisės kritikuoti valdžią yra visai netradicinės europietiška prasme?
Žemiau cituojų taiklų D.Jastramsko pastebėjimą apie LT paradoksus - kas kovoja už žmogaus teises. Nuo savęs pridėsiu: tradicinės partijos nė vienu žodžiu neužstojo policijos teikimu teismo 500 Lt bauda nubaustos už neva neteisėto piketo prie Panevėžio policijos organizatorės, kuri buvo pasipiktinusi moksleivės Evelinos išprievartavimu ir sudeginimu automobilio bagažinėje, kai vežama bagažinėje į sudeginimą moksleivė dėl išvogtų pagalbos tel.112 sistemos pinigų negalėjo sulaukti policijos. Šios moters negynė taip vadinamos tradicinės partijos, kaip negynė ir daugybės kitų TAIKIŲ piketuotojų prieš valdžios savivalę ir korupciją, kurie buvo teismų nubausti didelėmis baudomis. Tai gal tos tradicinės LT partijos dėl to, kad negina žmogaus teisės kritikuoti valdžią yra visai netradicinės europietiška prasme?:
D.Jastramskis: "Eilinį kartą galima apgailestauti, kad demokratinei
visuomenei nereikalingą (ir žalingą) saviraiškos laisvės kriminalizavimą bandoma naikinti (arba bent sumažinti) tik tuomet, kai kažkas atsitinka drastiško (STT akcija prieš BNS redakciją) arba kai to prireikia įtakingiems valstybės asmenims. Dar labiau apgailėtina, kad to visiškai nereikia vadinamosioms tradicinėms Lietuvos partijoms: socialdemokratams, konservatoriams ir liberalams. Apmaudžiausiai šioje situacijoje atrodo liberalai (turintys puoselėti pamatines laisvės vertybes), kurie jau seniai galėjo surengti ne vien laisvės nuo mokesčių dieną, bet ir saviraiškos laisvės dekriminalizavimo dieną. Tradicinės partijos turbūt linkę nuolaidžiauti gajam mūsų visuomenėje kriminaliniam mentalitetui.
Daugeliui mūsų šalies gyventojų atrodo normalu
žmones sodinti už grotų dėl įžeidimo, juolab - dėl
šmeižimo. Ne šiaip sau turbūt Lietuva pastaraisiais
metais užima prizinę vietą ES pagal kalinių kiekį, tenkantį 100 000 gyventojų. Kitos prizininkės - Baltijos sesės: Latvija ir Estija - visos trys ES narės su lagerinės Sovietų Sąjungos patirtimi."
http://www.delfi.lt/news/ringas/lit/d-jastramskis-zodzio-laisve-labiau-rupi-l-grauzinienei-nei-liberalams.d?id=63623200

Komentarų nėra: