2013-12-13

Dėl informacijos apie žmogaus teisių pažeidimus Lietuvoje slėpimo kaltos ir ES lėšas naudojančios žmogaus teises LT turinčios ginti nevyriausybinės organizacijos.

"Kasmet Kalifornijoje esanti organizacija išrenka 10 valstybių, kuriose labiausiai paisoma žmogaus teisių, rūpinamasi aplinka ir puoselėjama socialinė gerovė, informuoja CNN. Lietuva šiame sąraše užėmė septintąją vietą." - kaip naivu! Ar ta organizacija skirtų tokią aukštą vietą, jei žinotų, kad Lietuvoje už piketavimą prieš valdžios veiksmus iškart skiriama ne mažesnė, kaip 500 litų bauda? Deja, dėl tokio informacijos apie žmogaus teisių pažeidimus Lietuvoje slėpimo kaltos ir ES lėšas naudojančios žmogaus teises Lietuvoje turinčios ginti nevyriausybinės
organizacijos, kurios nutyli štai ką:
Gaila, kad JAV ir ES raginimų gerbti teisę į mitingus ir piketus negirdi LT policijos ir teisėsaugos aukšciausieji
vadovai, kuriuos skiria Prezidentė, nes jie, ypač policijos vadas Skvernelis, Vilniaus polic.vadas Lančinskas, Mažeikių ir Panevėžio policijos vadovybės, nuosekliai persekioja mitinguotojus ir piketuotojus, reikalaujančius teisingumo. Ypač ciniški tie policijos vadovai, kurie kreipėsi į teismus, persekiodami piketavusius dėl moksleivės sudeginimo Dembavoje. Gėda teisėjams, skyrusiems piketuotojams už teisingumą baudas. Tokiais savo sprendimais, kuriais yra laužomos žmonių teisės, policijos vadovai ir juos šiose konkrečiose situacijose remiantys teisėjai, bei savo paskirtų pareigūnų antidemokratiškumą šiose situacijose tylėjimu remianti Prezidentė stoja vienon greton su žmogaus teises, mano manymu, pažeidžiančiu Konstitucinio Teismo sprendimu atkurti didžiules algas LT aukštiesiems valdininkams tuo padididinant ir taip vieną didžiausių Europoje socialinį neteisingumą:
"J.Kerry sakė, kad pagarba pagrindinėms demokratinėms teisėms, tarp jų - susirinkimų laisvei, yra "pamatinė Jungtinių Valstijų požiūriui į Ukrainą". "Tai visuotinė vertybė, ne vien amerikietiška."
http://www.delfi.lt/verslas/verslas/lietuva-tarp-etiskiausiu-pasaulio-saliu.d?id=63521868

Komentarų nėra: