2013-12-26

Kalėdinė dovana - socialinis teisingumas daugiavaikėms mamoms prieš socdemų ir darbiečių valią.

Kalėdinė dovana - socialinis teisingumas daugiavaikėms mamoms prieš socdemų ir darbiečių valią.
Po plastiko deginimo uždraudimo miestų centruose pabaigiau ir antrą rimtą darbą: kad ir kaip priešinosi socdemai ir darbiečiai, bei dauguma tvarkiečių, paskutiniuose 5 Seimo 2013 rudens sesijos posėdžiuose kartu su kolegomis pramušėme visoms daugiavaikėms mamoms, kurios DORAI išaugino 5 ir 6 vaikus, valstybės pensiją, kai joms sukaks pensijinis amžius. Nes jos, augindamos tiek daug vaikų, praktiškai neturi stažo, todėl neužsidirbo praktiškai net minimaliai pensijai. 7 ir daugiau išauginusioms mamoms jau buvo mokamos tokios pensijos.
Tokiam pramušimui reikėjo organizuoti daugiavaikių motinų bendrijos "Motulės delnuose" penkis Seimo posėdžių stebėjimus iš Seimo salės balkono. Ten iš visos Lietuvos suvažiuodavo nuo 30 iki 50 tokių mamų su vaikais ir savo buvimu ten gėdino Seimo narius, kurių socdeminė vadovybė vis atidėdavo šio klausimo svarstymą, tikėdamasi, kad "Motulės delnuose" bendrijos nenuilstamai vadovei Veronikai Vasiliauskienei ir jos bendražygėms pritrūks kantrybės arba pinigų autobusų nuomai. Joms nepritrūko kantrybės, o aš apmokėjau dalį tų autobusų. Seimo salėje per to įstatymo svarstymus kiekvieną kartą kartojau tą pačią mantrą: ar Seimo nariams ne gėda, kad pasinaudodami Konstitucinio Teismo turtinę nelygybę didinančiu sprendimu nuo 2014 m.sau, bei aukštiesiems privilegijuotiesiems teisėsaugininkams ir vadovaujančiam elitui pridėjo po kelis tūkstančius Lt prie kasmėnesinės algos, o daugiavaikėms mamoms gaili kelių šimtų. Gal bijo, kad elito algų padidinimui neužteks, jei visiems bėdžiams dalins? Liūdniausia, kad tarp ES šalių didžiausią atotrūkį tarp daug ir mažai uždirbančių turinčios Lietuvos Seimo valdantieji ir toliau tą turtinę nelygybę didino demonstruodami nepaaiškinamą godumą: elito algų padidinimui nuo 2014 m. numatė šimtus milijonų LT, kai daugiavaikėms būtų reikėję tik 12 mln.Lt. Godumui apginti buvo pasitelkta net dezinformacija: kad sutaupytų tuos 12 mln. socialinės apsaugos ir darbo ministrė darbietė A.Pabedinskienė ir Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkė sosdemė K.Miškinienė iš Seimo tribūnos tyčia skleidė netiesą, kad jei pradėsime mokėti tokias pensijas, tai sužlugs ekonomika, nes "visiškai nėra pinigų". Neva kasmet tokiai daugiavaikių paramai reikės nuo 85 iki 120 mln.Lt, nors iš tikrųjų užtektų 12 mln. Lt. Šis įžūlus melas buvo skleidėžiamas net 8 pastaruosius metus. Valstybę valdantieji tiek prie anos Vyriausybės, tiek prie šios tyčia klastojo dauiavaikių motinų duomenis, kad išpūstų lėšų poreikį, tyčia nerinko iš savivaldybių daugiavaikų pavardžių, nors būtent taip - vieno žmogaus tikslumu turi visų gaunančių bent vieną pašalpą sąrašus. Tokiu būdu Lietuvą valdantis elitas pademonstravo TIKRĄJĮ požiūrį į gimstamumą, socialinį solidarumą, šeimų ir gimstamumo skatinimą bei apskritai į paprastą - mažajį, neelitinį žmogų.
Vis dėl to gėdinimai ir penkiskart į balkoną iš visos Lietuvos susirinkusių pavargusiomis ir liūdnomis akimis daugiavaikių motinų atkaklumas nugalėjo - paskutiniame Seimo posėdyje pavyko minėtas pensijas daugiavaikėms mamoms vos ne per prievartą išplėšti iš socdemų ir darbiečių rankų prieš jų valią: 2014 01 01 įsigalios įstatymo pataisa, kuria remiantis toms daugiavaikėms mamoms, kurios DORAI išaugino 5 ir 6 vaikus, bus mokama 2 laipsnio valstybinė pensiją (400 Lt), kai joms sueis pensijinis amžius.
P.S.: šių balsavimų mechanizmai aprašyti čia:
http://kauno.diena.lt/naujienos/lietuva/politika/daugiavaikes-motinos-seimui-ne-motais-606998

Komentarų nėra: