2013-12-11

JAV ir ES raginimų gerbti teisę į mitingus ir piketus negirdi LT Prezidentės paskirti policijos ir teisėsaugos aukščiausieji vadovai.

JAV ir ES raginimų gerbti teisę į mitingus ir piketus negirdi LT Prezidentės paskirti policijos ir teisėsaugos aukščiausieji vadovai.
Gaila, kad JAV ir ES raginimų gerbti teisę į mitingus ir piketus negirdi LT policijos ir teisėsaugos aukščiausieji vadovai, kuriuos skiria Prezidentė, nes jie, ypač policijos vadas S.Skvernelis, Vilniaus policijos vadas K.Lančinskas, Mažeikių ir Panevėžio policijos vadovybės, nuosekliai persekioja mitinguotojus ir piketuotojus, reikalaujančius teisingumo. Ypač ciniški tie policijos vadovai, kurie kreipėsi į teismus, persekiodami piketavusius dėl moksleivės sudeginimo Dembavoje. Gėda teisėjams, skyrusiems baudas piketų už teisingumą dalyviams. Negarbingai šiose konkrečiose situacijose elgiasi ir juos remiantys teisėjai bei savo paskirtų pareigūnų antidemokratišką elgesį tylėjimu remianti Prezidentė.
Mano manymu, žmogaus teises pažeidžia ir Konstitucinio Teismo sprendimas atkurti LT aukštiesiems valdininkams didžiules algas, taip padidinant socialinę atskirtį, kuri ir taip yra viena didžiausių Europoje.
"J.Kerry sakė, kad pagarba pagrindinėms demokratinėms teisėms, tarp jų - susirinkimų laisvei, yra "pamatinė Jungtinių Valstijų požiūriui į Ukrainą". "Tai visuotinė vertybė, ne vien amerikietiška."

1 komentaras:

Naglis Puteikis rašė...

JAV ir ES raginimų gerbti teisę į mitingus ir piketus negirdi LT Prezidentės skiriami teisėsaugos aukščiausi vadovai: http://tiny.lt/ruuu7d