2008-07-03

B.Bradausko pataisoje yra dvi atskiros, viena su kita nesusijusios pataisos


Bradausko pataisoje yra dvi atskiros, viena su kita nesusijusios pataisos:

 

Viena – del vienbuciu ir dvibuciu statymo be detaliuju planu ir apie kuria visi sneka.Beje, tokia mazaukste statyba gali buti iki 2 aukstu plius mansarda ir siekti iki 1000 metru ploto) kaimo vietovese.

 

Ir antra – manau, kad pagrindine – pataisa: leidimas stayti be detaliuju jau suformuotuose didmiesciu gyvenamuose kvartaluose: 

„...jeigu atitinkamų objektų statyba numatyta tos teritorijos bendrojo plano funkciniame zonavime, ..."

 

Si fraze reiskia, kad jei mieste yra patvirtintas bendrasis planas (o i sia kategorija patenka visi didmiesciai), tai jame pazymetoje funkcinio zonavimo teritorijoje, pvz. „gyvenamoji daugiabuciu" (pvz. taip pazymeti Lazdynai, Zirmunai) kas nores, tas be svarstymo su visuomene, be svarstymo su aplinkiniu namu gyventojais, gales statyti tokius pacius kokie jau stovi ir dar didesnius (iki 30 metru aukscio, t.y. 10-12 aukstu namus).

 Bet kokiu atveju reikia bandyti atsilaikyti ir neleisti apskritai priimti visos sios pataisos, nes bus eiline zemgrobystes ir nevaldomu statybu graziausiose dar ik siol islikusiose viesose vietose banga.

TS turi kategoriskai ir triuskmingai pasipriesinti ir jei priims, tai viesai kreiptis i prezidenta, kad nepasirasytu.

 

LIETUVOS RESPUBLIKOS

TERITORIJŲ PLANAVIMO ĮSTATYMO 22 STRAIPSNIO PAKEITIMO

ĮSTATYMAS

2008  m.                      d. Nr.

http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=322351&p_query=XP-3015(3)&p_tr2=2

 

Vilnius

(Žin., 1995, Nr. 107-239; 2004, Nr. 21-617, Nr. 152-5532;  2006, Nr. 66-2429, 2008, Nr. 10-337)

 

1 straipsnis. 22 straipsnio 3 dalies pakeitimas

Pakeisti 22 straipsnio 3 dalį ir ją išdėstyti taip:

"3. Detalieji planai nerengiami, jeigu numatomiems statyti statiniams statybos leidimas yra nereikalingas, taip pat kai statant statinius žemės sklypo tvarkymo ir naudojimo režimas yra nekeičiamas ir jeigu tai numatyta kituose įstatymuose. Šio straipsnio 1 dalies 3 punkto nuostatos netaikomos ir detalieji planai nerengiami, .jeigu atitinkamų objektų statyba numatyta tos teritorijos bendrojo plano funkciniame zonavime, taip pat keičiant pagrindinę tikslinę žemės naudojimo paskirtį vienbučio ar dvibučio gyvenamojo namo statybai, kai nėra patvirtinto gyvenamosios vietovės iki 3 tūkst. gyventojų bendrojo plano."

 

Skelbiu šį Lietuvos Respublikos Seimo priimtą įstatymą.

RESPUBLIKOS PREZIDENTAS         

Teikia: Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas Bronius Bradauskas

 

Komentarų nėra: