2008-07-18

Bręsta dar vienas valdančios daugumos papilnėjimas Klaipėdos m. taryboje?


Fotografijose
: Liberalų sąjūdžio frakcijos Klaipėdos m. taryboje nariai Rolandas Bražinskas ir Alina Velykienė.

Ar neliks Klaipėdos m. tarybos opozicijoje tik 7 ar 8 nariai?

Vakar, 2008 07 17 d. Klaipėdos m. tarybos posėdyje svarstėme ir universalios sporto arenos koncesijos klausimą.

Valdantieji iš visų jėgų stengiasi šiuos „svarstymus", kuri panašėja daugiau į bandymą „teisingai" pasidalinti pinigus, nuslėpti nuo visuomenės:

„DARBOTVARKĖ

1. Dėl Klaipėdos daugiafunkcinio sporto ir pramogų komplekso valdymo ir naudojimo koncesijos suteikimo konkurso sąlygų ir pagrindinių koncesijos sutarties sąlygų patvirtinimo bei konkurso dėl koncesijos suteikimo vykdymo etapų nustatymo

Pranešėjas R. Zulcas

Pastaba. Šio klausimo svarstymas vyks uždarame posėdyje."

Matote, jie net iš anksto žinojo, kad bus slaptas posėdis, nors tokį sprendimą galima priimti tik balsuojant ir tik pagal įstatymą, o ne pagal „partijos draugų" norus.

Kur gi ne: pinigų nėra niekur, ekonominė krizė didėja, aplinkiniai didmiesčiai tokias arenas jau pasistatę ar statosi, o mūsų valdžia tradiciškai viską pramiegojo. Dabar, kai artėja biudžeto badmetis, bando prabusti, bet kaip visada - su blogu kvapeliu: slaptai, neskaidriai.

Ypač nervuojasi, kai klausinėjame kas bus, jei bus paskelbtas koncesininko konkursas, o arenai nebus gauti pinigai iš Vyriausybės ir kiek tada dešimčių milijonų reikės skolintis savivaldybės vardu.

Apskritai bet kokie finansiniai, skolinimosi, perspektyvų, statybų, koncesijų ir pan. klausimai valdžią ne tik nervina, bet matosi, kad net ir siutina.

Teko gan aršiai, kibiai ir garsiai pasipriešinti bandymui surengti slaptą posėdį.

Vyriausybės atstovė parėmė mūsų poziciją, todėl po trumpo pasitarimo su savo koalicija meras neišdrįso svarstyti šių klausimų ir nukėlė 2 savaitėm tam, kad gautų raštiškus pagrindimus iš Ūkio ministerijos, kad jie gali, o gal net ir privalo svarstyti slaptai tokius klausimus.

O gal bręsta dar vienas pasikeitimas - papilnėjimas valdančiojoje daugumoje: kai meras paragino į pasitarimų kambarį ateiti valdančiąją koaliciją (dėl sporto arenos svarstymo įslaptinimo), paskui juos nuėjo ir du libsąjūdininkų frakcijos atstovai - Alina Velykienė ir Rolandas Bražinskas. Jau ne pirmą kartą matom, kad paskutiniu metu visais svarbiausiais klausimais šie du opozicijos atstovai dažniausiai balsuoja kaip reikia valdantiesiems. Tik matyt, anksčiau nedrįsdavo eiti į pasitarimų kambarius, nes jų frakcijos vadovas ir skyriaus pirmininkas A.Šulcas dalyvaudavo, o šį kartą jo nebuvo.

Ar neliks Klaipėdos m. tarybos opozicijoje tik 7 ar 8 nariai (5-i TS frakcijos nariai bei Liberalų sąjūdžio likučiai: A.Šulcas, G.Murauskas ir/ar J.Choromanskytė)?

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Aciu labai uz abonentini uz vandeni. Tiesa butu gera iniciatyva jei AB Klaipedos vanduo paskelbtu savo pelna uz 2006, 2007 ir koks planas 2008 m.

Anonimiškas rašė...

Na, bent kazkas vyksta, ne tik liezuviu plaka, geriau anksciau arena, negu veliau.