2008-07-18

TS frakcijos iniciatyva - vardinis balsavimas dėl vandens kainos padidinimo Klaipėdos m. taryboje

Klaipėdos miesto valdantieji toliau didina infliaciją ir įvedinėja įstatymuose nenumatytus abonentinius mokesčius

 

Vakar, t.y. 2008 07 17 d. Klaipėdos m. tarybos posėdyje svarstant vandens kainų didinimo projektą (t.p. žr. priedus 1 ir 2) siūlėme neįvesti jokio abonentinio (kaip jie vadina - „vandens pardavimo") mokesčio.

Taip pat siūlėme nedidinti vandens kainos, nes kelis metus iš eilės jo nereikėjo didinti, nes buvo parduodami įmonei nereikalingi pastatai ir taip pat buvo parduodamos teisės į nereikalingų sklypų nuomą.

Net turint omeny, kad tai buvo parduodama pusvelčiui, pinigų užteko, kad įmonė nedirbtų nuostolingai: ("Lietuvos žinios", delfi.lt 2008 gegužės mėn. 26 d. Mindaugas Milinis: „Statybos Klaipėdoje – kas kaltas dėl netvarkos?":

 „Vienas galimo piktnaudžiavimo atvejų užfiksuotas praėjusios kadencijos tarybos veikloje. Tuometis Teritorijų planavimo komiteto pirmininkas Kazys Vaišvila tebėra įtariamas dalyvavęs neskaidriame sandėryje. Jo sūnaus Andrejaus Vaišvilos bendrovė "Bilukas" įsigijo neveikiančią siurblinę su 1,5 hektaro žemės sklypu patrauklioje Klaipėdos vietoje prie Danės upės. Atlikus detalųjį planą šiame sklype greta buvusio Mažojo Kaimelio pliažo jau statomi 3 devynaukščiai ir 7 keturaukščiai gyvenamieji namai. Įtarimų kelia tai, kad "Bilukas" buvo vienintelis siurblinės pirkėjas. Savivaldybės įmonei "Klaipėdos vanduo", kuri ir pardavė objektą, vadovauja K.Vaišvilos partijos bičiulis Leonas Makūnas. Iki šiol daugeliui kyla klausimų, kaip buvo organizuotas šis konkursas ir kaip buvo nustatyta siurblinės kaina. LŽ duomenimis, siurblinė "Bilukui" kainavo kiek daugiau nei milijoną litų. Tačiau tokia suma už sklypą komerciškai patrauklioje vietoje nėra per didelė.")

Siūlėme vietoj kainų didinimo parduoti jau kelerius metus nenaudojamą, senai uždarytą 2-ąją vandenvietę, jos pastatus ir teisę į žemės nuomą – visa tai pačiame miesto centre – būtų daug milijonų Lt pajamų.

Deja, viskas vyko kaip visada:

niekas jokių argumentų, ginančių žmones, neklausė, taupymo būdų įmonėse, tiekiančiose karštą ir šaltą vandenį, neieškojo, bijantys viešumos ir rinkėjų daugumiečiai nedalyvavo (žr. žemiau kas nedalyvavo), liberalsąjūdiečiai susilaikė, meras silpstančiu, bet dar šiek tiek „geležies" turinčiu kumščiu pertraukos pasitarimo būdu ir visuotine mobilizacija (net buvusi TT narė, perėjusi į LiCS frakciją, nes norėjo būti jų rinkimų štabo vadove, Lilija Skovronskienė dalyvavo) sutelkė silpstančią koaliciją priešpaskutiniam miestiečių piniginių šturmui.

Paskutinis žmonių piniginių šturmas bus arba atlyginimų sau pasididinimas, arba kiemų valymo mokesčio sugrąžinimas. Pirmieji piniginių valymai buvo šildymo ir transporto branginimai. Beje, siūlau palyginimui užmesti akį kaip (TS reikalavimu – vardiniu būdu) buvo balsuojama už šilumos kainų padidinimą.

Nors kaip visada paprašėme vardinio balsavimo, tačiau net kandidatai į Seimą R.Taraškevičiaus monolito bijo labiau, nei rinkėjų: V.Plečkaitis iš popieriuko perskaitė kreipimosi į Seimą projektą dėl pensijų didinimo, nes jo manymu tai efektyviausias būdas palaikyti stabiliai dirbančią AB „Klaipėdos vanduo" amortizuojant „neigiamas kainų padidinimo pasekmes".

Iš tiesų nuostabūs Klaipėdos liberalai: tiesiai-šviesiai neraudonuodami rėžia, kad svarbiausia ne žmonės, o įmonių pelnai.

 

TS frakcijos iniciatyva - vardinis balsavimas dėl vandens kainos padidinimo

Klaipėdos m. tarybos 2008 07 17 d. posėdyje:

 

TS - Tėvynės sąjunga –4 PRIEŠ, 1 nedalyvavo (K.Gabšys Vilniuje, centr. TS-LKD reitingų skaičiavimo komisijoje);

LSDP - Socialdemokratinės koalicijos frakcija – 4 UŽ; 2 nedalyvavo

RA-PTT - Rusų aljansas - Partijos tvarka ir teisingumas frakcija – visi 5 UŽ

DP - Darbo partijos frakcija – abu (2) UŽ;

LLRS - Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis –, 3 SUSILAIKĖ; 2 nedalyvavo;

LICS – Liberalcentristai –7 UŽ; 1 nedalyvavo (Edmundas Kučinskas).

 

Eil. Nr. PAVARDĖ VARDAS FRAKCIJA UŽ PRIEŠ SUSILAIKĖ

 

1. Bargaila Alfonsas (DP) UŽ

2. Bernotas Valerijonas (RA-PTT) UŽ

3. Bražinskas Rolandas (LRLS) SUSILAIKĖ

4. Choromanskytė Jurgita (LRLS) nedalyvavo

5. Cibauskas Rimantas (LSDP) nedalyvavo

6. Daujotienė Audra (LICS) UŽ

7. Dobilinskas Sigitas (LSDP) nedalyvavo

8. Gabšys Kęstutis (TS) nedalyvavo (žr. pastabą aukščiau)

9. Greičiūnas Valentinas (LSDP) UŽ

10. Kučinskas Edmundas (LICS) nedalyvavo

11. Lochankina Tamara (RA-PTT) UŽ

12. Mačiulaitis Rimantas (RA-PTT) UŽ

13. Mickus Vytautas Pranciškus (TS) PRIEŠ

14. Murauskas Gintautas Antanas (LRLS) SUSILAIKĖ

15. Odebrecht Eugenija (TS) PRIEŠ

16. Petrauskas Benediktas (LICS) UŽ

17. Plečkaitis Vidmantas (LICS) UŽ

18. Puteikis Naglis (TS) PRIEŠ

19. Romanovas Ivanas (DP) UŽ

20. Sabataitis Egidijus (LSDP) UŽ

21. Simonavičiūtė Judita (LICS) UŽ

22. Skovronskienė Lilija (LiCS) UŽ

23. Šeršniov Jurij (LSDP) UŽ

24. Šimkus Benas (RA-PTT) UŽ

25. Šulcas Artūras (LRLS) nedalyvavo

26. Taraškevičius Rimantas (LICS) UŽ

27. Titov Viačeslav (LSDP) UŽ

28. Usonis Marius (TS) PRIEŠ

29. Vareikis Vygantas (LICS) UŽ

30. Velykienė Alina (LRLS) SUSILAIKĖ

31. Vlasov Vladimir (RA-PTT) UŽ

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Aciu labai uz abonentini uz vandeni. Tiesa butu gera iniciatyva jei AB Klaipedos vanduo paskelbtu savo pelna uz 2006, 2007 ir koks planas 2008 m.