2009-03-25

Ar leis kandidatuoti TS-LKD prezidiumas

N.Puteikio kelyje į partijos vadus - kolegų barjerai

Denisas NIKITENKA

Šiandien turėtų paaiškėti, ar Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininko rinkimuose galės dalyvauti uostamiesčio politikas Naglis Puteikis.

Verdiktą turės tarti partijos Priežiūros komitetas, kuris jau yra nustatęs klaipėdiečio prasižengimus, kai šis, pažeisdamas vidines partijos taisykles, atleido savo pavaduotojus Klaipėdos miesto skyriuje.

"Vakarų ekspresui" N. Puteikis teigė, kad į partijos viršūnėlę jam gali neleisti pretenduoti ir prezidiumas.

"Mano kandidatūrą yra iškėlęs partijos Neringos skyrius. Į pirmininkus ketina balotiruotis keli kandidatai. Tai - dabartinis partijos vadovas Andrius Kubilius, Valentinas Stundys, Gintaras Songaila, Andrius Tučkus", - informavo Klaipėdos miesto tarybos narys.

Partijos vadovas bus renkamas ne visuotiniame suvažiavime, kuris vyks vasarą, o skyriuose.

Vakar interneto portalas balsas.lt pranešė, kad yra išsiųstas raštas TS-LKD vykdomajam sekretoriui, frakcijų ir skyrių pirmininkams. Dokumente, kurį neva pasirašo N. Puteikis, teigiama, kad jam trukdoma balotiruotis į partijos pirmininko postą.

Įstatų ir rinkimų tvarkos reikalavimai esą nevykdomi, kandidatų kėlimo ir agitacijos terminai pažeidžiami, pretendentai neva negali vykdyti kandidatų rinkiminės agitacijos.

"Neaišku, kaip tokioje situacijoje galima užtikrinti, kad kandidatai turėtų galimybę pradėti tokią agitaciją 30 dienų, nes nenumaldomai artėja TS-LKD ataskaitinio-rinkiminio suvažiavimo data", - rašoma dokumente.

Pats N. Puteikis atsisakė komentuoti dokumento turinį ir jo atsiradimo aplinkybes bei procesus partijos viduje.

Minėtas politikas yra įsivėlęs į konfliktą su savo partiniais kolegomis Klaipėdos miesto taryboje. Neseniai jis buvo atstatydintas iš Tarybos TS-LKD frakcijos seniūno pareigų.

Komentarų nėra: