2009-03-21

Laiškas TS-LKD Priežiūros komitetui dėl pavaduotojų atleidimo, o ne atšaukimo

TS-LKD Priežiūros komitetui

2009 03 18

DĖL KLAIPĖDOS M. SKYRIAUS VICEPIRMININKŲ

ATLEIDIMO, O NE ATŠAUKIMO

 

Skyriaus vicepirmininkai gali būti pirmininko teikimu atleisti, o gali būti atšaukiami.

Tai dvi skirtingos procedūros, du skirtingi TS-LKD įstatų punktai ir du šiuos atvejus aiškinantys TS-LKD Priežiūros komiteto paaiškinimai.

Skyriaus vicepirmininkų atleidimo atvejai aptarti 2009 02 18 d. Jūsų paaiškinime (TS-LKD Įstatų 50.4. p.) -  kopija pridedama.

Skyriaus vicepirmininkų atšaukimo atvejai aptarti 2009 02 23 d. Jūsų išaiškinime (TS-LKD Įstatų 23 p.) – kopija pridedama.

TS-LKD Įstatų 23 p.: "TS-LKD pareigūnai renkami, skiriami arba tvirtinami dvejiems metams. Rinkti, skirti ar tvirtinti pareigūnai gali būti atšaukti anksčiau laiko. Atšaukia organas, rinkęs (skyręs, tvirtinęs) šį pareigūną, daugiau kaip pusės visų jo narių sprendimu, jei šiuose Įstatuose nenustatyta kitaip."

TS-LKD Įstatų 50.4.p. kaip tik ir numatyta kitaip: "[skyriaus susirinkimas] skyriaus pirmininko teikimu skiria ir atleidžia vicepirmininkus".

2009 03 01 d. TS-LKD Klaipėdos m. skyriaus visuotiniame susirinkime vicepirmininkai buvo ne atšaukiami, o „pirmininko teikimu skiriami ir atleidžiami".

Vicepirmininkų paskyrimui ir jų atleidimui nereikia daugiau nei pusės visų skyriaus narių balsų, užtenka tinkamai surengto susirinkimo paprasto kvorumo, kaip ir visiems kitiems skyriaus susirinkimo sprendžiamiems skyrimams, ar atleidimams.

Jei vicepirmininkai būtų atšaukiami, tai būtų taikyta atšaukimo, o ne atleidimo procedūra.

Apie tai kalbėjau susirinkime, tokias atleidimo procedūras formules taikiau, vadovavausi Priežiūros komiteto 2009 02 18 d. paaiškinimu, tai girdėjo buvę vicepirmininkai, tarp jų ir N.Čapas, jų atstovas Paulius Martinkėnas darė garso ir vaizdo įrašą, kurį galima išklausyti ir įsitikinti, kad aš, kaip pirmininkaujantis, aiškiai pabrėžiau, kad taikoma ne atšaukimo, o atleidimo procedūra.

Minėtas susirinkimas sušauktas tinkamai, dienotvarkė patvirtinta taip pat tinkamai, joje ir numatytas, ne "atšaukimai", o  "atleidimai", kvorumas buvo.

Su atleistais vicepirmininkais M.Usoniu, K.Gabšiu, N.Čapu ir V.P.Mickumi kaip su pavaduotojais dirbti niekaip negaliu, nes jais nepasitikiu, dėl to ir atsistatydinau, nes jie nesutiko to padaryti patys.

Priedai: TS-LKD Priežiūros komiteto 2009 02 18 d. paaiškinimo ir 2009 02 23 d. išaiškinimo kopijos, 2 lapai, išrašas iš 2009 03 01 d. TS-LKD Klaipėdos m. skyriaus visuotinio susirinkimo, mano 2009 02 04 d. laiško TS-LKD Priežiūros komiteto pirmininkui ir nariams dėl atsistatydinimo priežasčių, kopija.

 

TS-LKD Klaipėdos m. skyriaus pirmininkas                                  Naglis Puteikis

 

P.S.: Priežiūros komiteto 2009 m. vasario 23 dienos išaiškinimo „Dėl TS-LKD rinktų, skirtų, tvirtintų pareigūnų atleidimo iš pareigų anksčiau laiko..." pavadinime yra klaida – vietoj  "atleidimo" turi būti "atšaukimo."

N.P.

Komentarų nėra: