2009-03-06

Neteisėtos dvigubos algos savivaldybių tarybų nariams

Fotografijoje – Liberalų sąjūdžio narys Rolandas Bražinskas

Vieniems - ieškinys, kitiems - nešvarus "piaras"

VE 2009 03 06 Valdas PRYŠMANTAS

Prokurorams teismo paprašius, kad šis padėtų iš miesto Tarybos narių išieškoti ir į biudžetą grąžinti galimai neteisėtai išmokėtą atlygį, teisman patraukti politikai šį ieškinį pavadino nešvarios rinkiminės kampanijos dalimi.

Grupė šios ir praėjusios kadencijos Klaipėdos savivaldybės tarybos narių vakar įteikė atsiliepimą į Klaipėdos miesto apylinkės teismui pateiktą ieškinį. Uostamiesčio vyriausiasis prokuroras Giedrius Danėlius prašo iš 44 Tarybos narių priteisti ir į miesto biudžetą grąžinti 56 592 litus, kurie politikams buvo išmokėti 2006-2008 metais.

Atsiliepime į šį civilinį ieškinį teigiama, kad jis "atsirado rinkimų į Seimą metu ir buvo panaudotas Naglio Puteikio kaip (nešvarios) politinės kovos priemonė. N. Puteikis, remdamasis Savivaldybės kontrolierės išvadomis, kurios "stebuklingu" būdu atsirado prieš pat rinkimus, parašė skundą prokuratūrai..."

Vienas iš atsiliepimą pasirašiusių Tarybos narių Rolandas Bražinskas (http://lt.wikipedia.org/wiki/Rolandas_Bra%C5%BEinskas) sako, kad atlygį gavę politikai po tokių pareiškimų buvo viešai nuteisti iš anksto, tačiau taikstytis su tuo nesiruošia.

"Dar neaišku, ar buvo padaryta žala miesto biudžetui, o jeigu buvo, tai reikia nustatyti, kas dėl to kaltas ir kas turėtų ją atlyginti", - sakė jis.

Atsiliepime į jiems mestus kaltinimus politikai pateikia ne vieną tai pagrindžiantį argumentą. Pavyzdžiui, pažymima, kad iki N. Puteikio skundo tokia atlygio Tarybos nariams mokėjimo praktika dėl neaiškių įstatymo nuostatų buvo taikoma beveik visose Lietuvos savivaldybėse.

Pasak R. Bražinsko, prie penkiolikos atsiliepimą pasirašiusių politikų grupės vakar prisidėjo dar du. Manoma, kad iš viso susirinks apie dvidešimt.

Daugiau publikacijų šia tema:

Originalus R.Bražinsko pranešimas spaudai čia.

Tarybos narius atakuoja prokuratūra VE 2008 12 02 d.

Politikai už algas stoja koja kojon VE 090305

Klaipėdos politikai ginsis teisme 15 min. Klaipėda. 2009 03 05

Komentarų nėra: