2009-03-03

Klaipėdos m. TS-LKD: nauji iššūkiai, dideli mitingai ir daug darbų

Taip atrodžiau 1996 metais, kai 3 mėnesius pabuvau Seimo nariu, o po to pabėgau į Kultūros paveldo departamentą

Klaipėdos dienr. foto. Pasitikėjimas - N.Puteikis konservatorių Klaipėdos skyriaus pirmininko pareigose išsilaikė jau daugiau nei ketverius metus.

N.Puteikis – nepakeičiamas vadas

DELFI.lt 2009 kovo mėn. 3 d. 09:54

Klaipėdos konservatoriai-krikščionys demokratai į partijos skyriaus pirmininko pareigas grąžino iš jų savo noru pasitraukusį N.Puteikį, rašo „Klaipėda". Sekmadienį vykusiame Tėvynės sąjungos-krikščionių demokratų partijos Klaipėdos skyriaus visuotiniame susirinkime buvo iškeltos dvi skyriaus pirmininko kandidatūros. Be N.Puteikio, vadovauti partijos skyriui pretendavo ir Vytautas Pranciškus Mickus.

Balsavime už N.Puteikį pasisakė 247 konservatoriai, už V.P.Mickų – 50 bendrapartiečių, penki biuleteniai buvo sugadinti.

Neeiliniai skyriaus pirmininko rinkimai organizuoti todėl, kad prieš mėnesį iš šių pareigų N.Puteikis pasitraukė savo noru. Tokį sprendimą jis motyvavo kilusiais nesutarimais tarp jo ir pavaduotojų dėl skyriaus taktikos, strategijos ir veiklos formų, nes bendražygiai nebenorėjo mitinguoti.

"Šiais rinkimais pasitikrinau pasitikėjimą manimi. Tiesą sakant, įsivaizdavau, kad skyriaus pirmininko rinkimus laimėsiu, tik nesitikėjau, kad tokiu skirtumu", – teigė N.Puteikis.

Tęsinys – „Klaipėdos" dienraštyje aut. Virginija Spurytė:

http://klaipeda.diena.lt/dienrastis/miestas/n-puteikis-nepakeiciamas-vadas-203347

Iš naujo tapęs pirmininku N.Puteikis pasiūlė bendrapartiečiams iš pareigų atleisti pavaduotojus, su kuriais ir išsiskyrė nuomonės. Iki šiol partijos skyriaus pirmininko pavaduotojais buvę Kęstutis Gabšys, Marius Usonis, V.P.Mickus ir pirmasis pavaduotojas Nerijus Čapas liko eiliniai partijos nariai.

Vienintelis Petras Grecevičius, iki šiol buvęs pirmininko pavaduotu, išvengė atleidimo. Skyriaus susirinkime jis patvirtintas pirmuoju pirmininko pavaduotoju.

Naujais N.Puteikio pavaduotojais išrinkti Alfonsas Vildžiūnas ir Arūnas Barbšys.

Paklaustas, ar įvykęs partijos skilimas ir konfliktai su buvusiais pavaduotojais neturės įtakos tolimesnei jo ir partijos veiklai, N.Puteikis atsakė neigiamai.

„Pristatydamas savo veiklos programą pabrėžiau tai, kad veiksiu viešai ir to reikalausiu iš kitų. Todėl laukia nauji iššūkiai, dideli mitingai ir daug darbų", – sakė naujas senas skyriaus pirmininkas.

Visuotinio skyriaus susirinkimo metu taip pat buvo priimta rezoliucija, raginanti konservatorių partijos garbės pirmininką europarlamentarą Vytautą Landsbergį neišsigąsti naujų kandidatų ir dalyvauti šalies Prezidento rinkimuose.

Komentarų nėra: