2009-03-21

Klaipėda pirmoji Lietuvoje darželinukų virėjų išlaikymą permetė ant tėvų pečių

DĖL KLAIPĖDOS SAVIVALDYBĖS M. TARYBOS SPRENDIMO DĖL VAIKŲ DARŽELIŲ VIRĖJŲ IŠLAIKYMO TĖVŲ SĄSKAITA SUSTABDYMO

Vyriausybės atstovei Klaipėdos apskrityje K.Vintilaitei

2009 03 05 Nr.

Klaipėdos savivaldybės miesto taryba 2009 02 27 d. priėmė sprendimą, kuriuo remiantis vaikų Klaipėdos miesto ikimokyklinėse įstaigose tėvai privalės išlaikyti darbuotojus, dirbančius tų įstaigų virtuvėse (virėjas, padėjėjas ir kt.).

Šios ikimokyklinės įstaigos nėra privačios, maisto gaminimo patalpos nėra išnuomotos kitiems juridiniams asmenims. Mokesčių mokėtojai moka mokesčius iš kurių mokami atlyginimai valstybinių įstaigų darbuotojams. Ar tai reiškia, kad vaikų darželių virtuvės personalas yra neaiškaus statuso darbuotojai, kuriems atlyginimą vėlgi papildomai privaloma tvarka turėti sumokėti vaikų tėvai?

Kadangi kiti mokami mokesčiai jau anksčiau yra pakelti, t.y. nėra sumažintos sumos, iš kurių anksčiau pinigai personalo išlaikymui buvo skiriami, be to, toks nutarimas pažeidžia darbuotojų teises (negalima bloginti darbuotojų darbo ir atlygio sąlygų be jų sutikimo), o taip pat atsižvelgiant į tai, kad toks sprendimas pažeidžia įstatymuose nustatytas mokesčių mokėtojų teises, prašau sustabdyti aukščiau paminėtą sprendimą kaip nepagrįstą ir neatitinkantį įstatymų.

Tarybos narys, frakcijos pirmininkas            Naglis Puteikis

Komentarų nėra: