2009-10-13

Unikalus pasukamas tiltelis - darbai ir toliau nevyksta

VE 090928 „Bulvaro" nuotraukoje:  - „Klaipėdos miesto tarybos narys, Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vadovas Naglis Puteikis šioje istorijoje niekuo dėtas - jis ant kampo neparsidavinėja, o pasukamąjį tiltelį tiesiog dievina".

N.P.: šiandien, 2009 10 13 d. Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio specialistai apžiūrėjo pasukamąjį Klaipėdos piliavietės tiltelį, kuris prieš savaitę buvo išvežtas neva restauravimui (http://www.ve.lt/?data=2009-10-07&rub=1065924810&id=1254858549) iš piliavietės teritorijos į AB „Viadukas" gamybinę teritoriją.

Deja, kaip aš visu ir perspėjinėjau, jokie restauravimo darbai nevyksta, jis ir toliau riogso po lietumi. Ir nors meras žadėjo prieš 2 savaites atsiųsti sąmatą ir darbų grafiką, bet niekas nevyksta. Tai tik patvirtina grėsmę, kad vietoje senojo norima pastatyti naują, o senąjį tiltuką padėti ant pjedestalo kaip kokį istorinį garvežį prie geležinkelio stoties.

Klaipėda parsidavinėja ant kampo

VE 2009 09 28  Bulvaras

Klaipėdietis ar klaipėdietė tiek susijaudino dėl pasukamojo tiltelio, pamesto AB "Klaipėdos laivų remontas" nuomojamoje teritorijoje, likimo, kad parašė tokį laišką: "Kaip ir kada gali tikėtis sulaukti to vargšo tiltelio, jeigu jis yra pamestas ir pūdomas. Tiesiog atiduotas negailestingiems pajūrio vėjams glostyti. Negi neįmanoma jam sukalti laikiną pastogę - juk užglostys negyvai. Liepoja sugebėjo per porą metų atstatyti savąjį, vienintelį Europoje likusį tokio tipo tiltelį, po to, kai laivas jį suniokojo. Jai ir Europos Sąjunga padėjo - davė pinigų. Na, ir kas, kad tai kitokio tipo pasukamasis tiltelis nei mūsiškis, bet pastarojo laivas juk nesulamdė. Mūsų uostamiestyje tik sugeba loti vieni ant kitų, ir tiek. Liepoja stengiasi išsaugoti savo veidą, o Klaipėda tik tepa pigų "špaklių" ir eina parsidavinėti ant kampo. Atsiprašau, bet man tiesiog pikta..."

Komentarų nėra: