2010-01-28

Partijų papirkinėjimas

Nuotraukoje - Liepų 3, Klaipėdoje, kuriame TS-LKD pagal panaudos sutartį naudojasi savivaldybei priklausančiomis  patalpomis. Visos kitos partijos patalpas kadaise išsipirko pusvelčiui.

N.P.: gavome pylos už vėluojančius atsiskaitymus. Esu kaltas. Reikėjo anksčiau susitvarkyti su iždininko pakeitimo klausimą ir pačiam aktyviau tuo užsiimti.

Šia proga primenu, kad visos kitos partijos patalpas kadaise išsipirko pusvelčiui, tik viena TS-LKD tuos nesusigundė, todėl naudojasi pagal panaudą. Klaipėdos socdemai nusipirko vienaaukštį pastatėlį ir jį labai pelningai pardavė – ten dabar 8 aukštų gyvenamasis namas, o savivaldybei liko skolingi keliasdešimt tūkstančių Lt  už komunalines pasaugas. Kadangi jei dabar kartu valdančioj koalicijoje su liberalcentristais, tai valdžia apsimeta, kad tų skolų kaip ir nėra ir ji jų neieško.

Neturime partijoje ir tokių turtingų narių, kaip kad liberalcentristai, kurių vadas Gintaras Babravičius, turėdamas gausybę asmeninių skolų, dar sugeba partiją šelpti 12 000 Lt dydžio sumomis. Drįstu spėti, kad tai ne jo, o rėmėjų, kurie nenori pasiviešinti, pinigai. Bet kokiu atveju kvepia įstatymų pažeidimu. Žurnalistai taip pat kelia versijas, kad jų partijos deleguotas liberalcentristas sveikatos viceministras Artūras Skikas, pagautas su 20 tūkst.Lt kyšiu, taip pat rinko pinigus partijai.

Visų partijų vadai žadėjo, kad tokie partijų papirkinėjimai dalykai vieną kartą bus sutramdyti, net žadėjo įstatymų  paketus, kuriuose STT bus įpareigota prižiūrėti tokius dalykus, priimti. Kol kas naujienų iš šio fronto negirdėti.

Klaipėdos savivaldybė neteisi, sakydama, kad užgrobėme patalpas, nes jomis pagal panaudos sutartį LKD ir TS naudojasi daugiau nei 10 metų. Dvi partijos susijungė, LKD frakcija dirba, renkasi savo senose patalpose Danės g.9, ten pat atokiau nuo kitų įsikūrė ir Jaunieji Klaipėdos konservatoriai. Už tas patalpas įsiskolinimų nėra.

Valdantieji nepraleido progos pasirūpinti vėluojančiais mokesčiais už komunalines paslaugas

Žemiau – du straipsniai, kuriuose esame kritikuojami už skolas:

Konservatoriai užgrobė savivaldybės patalpas?

Kl.lt 2010-01-26, Virginija Spurytė v.spuryte@kl.lt

Klaipėdos savivaldybė iš uostamiesčio konservatorių negali atgauti miesto centre esančių patalpų, kuriose jie įsikūrė esą neteisėtai.

Kreipėsi ir į A.Kubilių

Turto komiteto nariai vakar jau trečią kartą tarėsi, kaip iš Danės gatvės 9 pastato iškeldinti konservatorius, nes jie jau daugiau nei metus patalpų neužleidžia.

Anksčiau šios patalpos panaudai buvo perduotos Lietuvos krikščionių demokratų partijai. Tačiau ji susijungė su Tėvynės sąjunga ir tapo viena partija.

"Kadangi Lietuvos krikščionių demokratų partijos nebeliko, buvo nutraukta ir panaudos sutartis. Dar 2008 metų gruodį kreipėmės į konservatorius, kad jie sugrąžintų patalpas savivaldybei, tačiau iki šiol jos neatiduotos", – teigė Turto ir privatizavimo skyriaus vedėjos pavaduotojas Edvardas Simokaitis.

Dėl šių patalpų grąžinimo Klaipėdos savivaldybės atstovai kreipėsi ir į konservatorių partijos pirmininką Andrių Kubilių, tačiau jokio atsakymo nesulaukė.

Antstoliais negąsdino

"Nesinori politizuoti šito klausimo, bet tai yra visiškas įstatymų ignoravimas. Jei taip elgtųsi kitas juridinis asmuo, juk ateitų antstoliai ir iškraustytų", – partijos nebaudžiamumu stebėjosi Turto komiteto narys Vygantas Vareikis.

Konservatorių partijos Klaipėdos skyriaus pirmininkas Naglis Puteikis teigė, kad partijai patalpos Danės gatvėje yra reikalingos.

"Susijungė dvi partijos, tapo viena, bet žmonės juk niekur nedingo. Krikščionys demokratai renkasi tose patalpose, ten taip pat yra įsikūrę ir jaunieji konservatoriai. Jei savivaldybei trūksta patalpų, tai tegul nuomoja esančias senamiestyje, kurios yra tuščios, o už jų išlaikymą reikia mokėti iš biudžeto", – aiškino N.Puteikis.

Skola – per 3 tūkst. litų

Konservatoriai neturi teisės būti ir patalpose, esančiose Liepų gatvėje. Jos taip pat buvo suteiktos panaudai, tačiau sutartis baigėsi ir ji nepratęsta, nes esą konservatoriai nepateikė prašymo.

Be to, partija yra įsiskolinusi komunalinių paslaugų teikėjams. "Klaipėdos energijai" už patalpų šildymą konservatoriai skolingi beveik 2 tūkst. 800 litų, "Klaipėdos vandeniui" – 247 litus, o VST – beveik 190 litų. Už šilumą ir vandenį partija esą nemokėjo nuo 2008 m. rudens.

"Pinigus jau surinkome ir netrukus skolas padengsime. Tačiau tai nėra priežastis su mumis nepasirašyti patalpų panaudos sutarties. Savivaldybė nesutinka jos pratęsti todėl, kad neatiduodame Danės gatvėje esančių patalpų", – savo versiją dėstė N.Puteikis.

Turto komiteto nariai vakar sutarė kreiptis į Juridinį skyrių, kad jo specialistai pasiūlytų būdą, kaip spręsti problemą dėl neteisėto patalpų naudojimo.

 

Konservatorių partija prasiskolino miestui

Darius ČIUŽAUSKAS, "Respublika" 2010 m. sausio 26 d.

Klaipėdos miesto savivaldybei gali prireikti antstolių pagalbos iš patalpų iškraustyti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų uostamiesčio skyrių. Partija nemoka už komunalines paslaugas.

Dar praėjusių metų rugpjūtį Klaipėdos miesto savivaldybės administracija raštu kreipėsi į šalies Vyriausybės vadovą, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininką Andrių Kubilių, kad šis įgaliotų kurį nors partijos atstovą pasirašyti savivaldybei nuosavybės teise priklausančių negyvenamų patalpų uostamiesčio centre perdavimo aktą.

Nei perima, nei pratęsia

Premjero paprašyta spręsti klausimą ir dar dėl vienų analogiškų partijai perduotų patalpų panaudos sutarties pratęsimo ar grąžinimo savivaldybei. Tačiau iki šiol jokio atsakymo iš A.Kubiliaus negauta.

Klaipėdos savivaldybė sutartį su miesto konservatoriais, kuriems neatlygintinai perduotos naudotis patalpos Danės gatvėje, pasirašė dar 1999 metų vasarą. Po penkerių metų ji pratęsta ir baigė galioti pernai rugpjūtį.

Nors po to savivaldybė pareikalavo šias patalpas grąžinti, tai padaryta nebuvo. Šiuo metu joje yra įsikūrusi Jaunųjų konservatorių lyga.

Analogiška situacija susiklostė ir su pačios savivaldybės pašonėje Liepų gatvėje esančiomis kitomis konservatoriams perduotomis patalpomis. Pernai rugpjūtį pasibaigus panaudos sutarčiai, jos pratęsti neprašyta, o patalpos negrąžintos.

Pačiame uostamiesčio ventre esančias patalpas pajūrio konservatoriai jau kuris laikas naudoja neteisėtai ir daugiau nei metus nemoka už komunalines paslaugas.

Už nieką nemoka

Negana to, nemažai įsiskolinta ir už komunalines paslaugas. AB "Klaipėdos energija" konservatoriai skolingi 2777 litus ir nemoka nuo 2008 metų lapkričio. Nuo tų pačių metų rugsėjo pinigų nesulaukia ir AB "Klaipėdos vanduo". Skolos dydis - per 247 litai. Bendrovei VST už elektrą jie skolingi mažiausiai - beveik 190 litų.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Turto ir privatizavimo skyriaus vedėjos Genovaitės Paulikienės, nė su viena kita partija tokių problemų nėra iškilę.

"Mums tik pavyko pasikalbėti su Konservatorių partijos vykdomuoju sekretoriumi, jis lyg ir pažadėjo, kad bus sumokėta už komunalines paslaugas ir kreiptasi dėl patalpų Liepų gatvėje panaudos sutarties pratęsimo. O Danės gatvėje esančias patalpas jie turės grąžinti savivaldybei", - sakė "Respublikai" G.Paulikienė.

Šios problemos nepadėjo išspręsti ir savivaldybės administracijos direktoriaus pokalbiai su Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų uostamiesčio skyriaus pirmininku Nagliu Puteikiu. Nereagavo pajūrio konservatorių lyderiai ir į kolegų iš miesto tarybos raginimus.

"Aš prisiimu visą kaltę ir atsiprašau. Artimiausiu metu visos skolos už komunalines paslaugas bus sumokėtos. Ir delspinigiai. Partijos sąskaitoje jau sukaupta reikiama suma. Jos nelikviduotos tik dėl techninių nesklandumų, kurių atsirado partijoms jungiantis", - vakar patikino N.Puteikis.

Komentarų nėra: