2010-01-20

Visuomenininkai - prieš teritorijų planavimo įstatymo koncepciją

II-JI ALTERNATYVIOS KULTŪROS PAVELDO KOMISIJOS KONFERENCIJA

Informacija žiniasklaidai

2009 m. sausio 16 dieną Klaipėdos miesto savivaldybės posėdžių salėje įvyko II-ji Alternatyvios kultūros paveldo komisijos konferencija „Dėl grėsmės valstybės ir visuomenės interesui įgyvendinus naujos redakcijos Lietuvos Respublikos teritorijų planavimo įstatymo koncepciją".

Joje dalyvavo šešiolikos nevyriausybinių organizacijų ir bendruomenių atstovai ir kviesti specialistai. Buvo konstatuota, kad naujos redakcijos teritorijų planavimo įstatymo koncepcijos projekto rengėjai ignoravo daugelį nacionalinės (pvz. Lietuvos Respublikos konstitucijos, Nacionalinio saugumo pagrindų įstatymo) ir tarptautinės (pvz. Orhuso konvencijos, Espoo konvencijos) nuostatų.

Naujos redakcijos teritorijų planavimo įstatymo koncepcijos įgyvendinimas sukeltų realią grėsmę Valstybės saugomoms teritorijos, gamtos ir kultūros paveldui. Suinteresuotoms korupcinėms grupėms tai suteiktų beribes galimybes manipuliuojant „svarstymais" su visuomene primesti jai nenaudingus sprendimus.

Todėl siekiant atkreipti dėmesį ir pakeisti koncepcijos turinį nuspręsta kreiptis į aukščiausias Valstybės institucijas.

Pažymime, kad naujos redakcijos teritorijų planavimo įstatymo koncepcijos projektą kritiškai įvertino ir Valstybinė kultūros paveldo komisija, Visuomeninis judėjimas „Už gamtą" ir kiti.

Konferencijos rengėjai: Alternatyvi kultūros paveldo komisija ir Klaipėdos kultūros paveldo komisija prie Kultūros paveldo departamento

 

Daugiau informacijos

mob.861615158, e-pastas: elertas@gmail.com

Komentarų nėra: