2010-01-05

Vyriausybė vietoj savivaldybės salės posėdžiavo privačiame viešbutyje

Nuotraukoje: Ve bulvaras šaiposi iš savivaldybės valdžio , kuri negali pasirūpinti, kad veiktų salės mikrofonai 2009 12 31.

N.P.: Per paskutinį  - 2009 12 29 d. savivaldybės tarybos posėdį neveikė pusė mikrofonų, nes jie yra dar iš sovietinių laikų. Klaipėda turbūt paskutinis didmiestis, kuriame nėra elektroninio balsavimo, vadinasi rinkėjas negali sužinoti, kaip balsavo jo išrinktieji (jei niekas frakcijos vardu nepaprašo vardinio balsavimo, kas būna itin retai, nes vietinis „elitas" mano, kad tai itin populistiška – t.y. gėdinga).

Šimtai tūkstančių Lt išleidžiami „savivaldybės elektroninio pašto profilaktikai", o keliems normaliems mikrofonams neva pinigų neranda. Suprantama, kodėl. Mikrofonai neveikė, nes valdantiesiems geriau, kai kuo mažiau jų kalbas posėdžiuose  kas nors girdi.

Apie tai kalbėjau per posėdį, atkreipdamas dėmesį, kad gėdinga ir netoleruotina, kad uostamiestyje Vyriausybė turėjo posėdžiauti privačiame viešbutyje, o ne savivaldybės salėje. O savivaldybėje neposėdžiavo, nes neveikai mikrofonai, o jei veikia, tai garsas kaip iš Brežnevo laikų.

VE humoristinis puslapis šią mano kalbą perpasakojo taip:

Brokuoti mikrofonai

Ve bulvaras šaiposi 2009 12 31

"Bulvaro" politikos apžvalgininkai ilgai svarstė, kodėl išvažiuojamasis Vyriausybės posėdis Klaipėdoje vyko ne miesto savivaldybės Tarybos posėdžių salėje, o viešbutyje. Atsakymą pateikė paveldosaugininkas, premjero Andriaus Kubiliaus bendrapartietis Naglis Puteikis: Tarybos posėdžių salėje blogai veikia mikrofonai... Visgi kaltę turėtų prisiimti ir pats ponas Naglis, nes jis galėjo pasirūpinti megafonais, tada visas ministrų kabinetas tikrai būtų išgirstas, kaip reikiant. Naglis juk turi patirties, kaip reikia rėžti kalbas per vadinamąjį "matiugalniką".



1 komentaras:

IK rašė...

Super apie Jus parašė:)