2010-03-25

Didesnėmis pajėgomis bausime tyčia aplaidžiai laikomų pastatų savininkus

Fotografijoje- tyčia aplaidžiai laikomo, griuvėsiais verčiamo Naujojo uosto g.5A pastato savininkas slapstosi, vengdamas administracinės atsakomybės.

N.P.: Savivaldybės administracijos direktorius sutiko su mano pasiūlymu, kurį pateikiau prieš mėnesį - suburti darbo grupę, kuri spaustų tyčia griaunamų pastatų savininkus susitvarkyti jų statinius, ir į tą grupę suburti kelių institucijų, turinčių teisę skirti administracines baudas už pastatų nepriežiūrą, atstovus. Tokiu būdu galėtume efektyviau tuos savininkus prispausti, kad konservuotų nenaudojamus pastataus.

Apleistų pastatų savininkus drausmins darbo grupė

Kl.lt 2010-03-24, Milda Skiriutė m.skiriute@kl.lt

Klaipėdos valdžia ketina imtis griežtesnių priemonių prieš apleistų, neprižiūrimų pastatų savininkus. Nuspręsta įkurti naują darbo grupę, kuri juos drausmintų.

Darbo grupę sudarys tarybos nariai, Klaipėdos savivaldybės ir Kultūros paveldo departamento darbuotojai. Miesto ūkio komitetas į ją delegavo Gintautą Murauską.

Tikimasi, kad darbo grupė operatyviau padės bendradarbiauti Klaipėdos savivaldybės ir Kultūros paveldo departamento specialistams, operatyviau bus dalinamasi informacija.

Šiuo metu uostamiestyje yra 35 apleisti, nenaudojami ar naudojami ne pagal paskirtį objektai, kurie įtraukti į miesto tarybos sąrašą. Jų savininkams taikomas maksimalus nekilnojamo turto tarifas.

Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius tvirtino, jog daugiausia rūpesčių kyla dėl apleistų pastatų savininkų ir naudotojų gyvenamosios identifikavimo. Pasitaiko, jog registre nurodytas savininko adresas, kurio iš vis nėra.

„Neretai būna atvejų, kai siunčiame registruotą laišką, o jis grįžta, nes adresato nerasta. Gali būti, kad žmogus specialiai neėmė laiško", - tvirtino vedėjas.

G.Pocius pasakojo, jog yra nemažai apleistų savininkų, kuriems pranešus apie pastatuose atsiradusias skyles, susikaupusias šiukšles, iš karto atvyksta susitvarkyti. Tačiau nemažai tokių, kurie piktybiškai netvarko savo turto.

Nemažai problemų miesto savivaldybei kyla su Naujojo uosto 5A apleistu pastatu, kuris priklauso Baltarusijos piliečiui Oleg Ermak. Nors jo adresas žinomas, laiškai su įspėjimais grįžta atgal.


1 komentaras:

Šmikis rašė...

Klounai baudejai atsirado...