2010-03-05

Meras užpuolė Vyriausybės atstovę, nes ji gynė žmones nuo absurdiškos šiukšlių rinkliavos

Nuotraukoje – viešo intereso ir žmonių gynėja Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė

Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė užsistojo žmones dėl neteisingos rinkliavos už šiukšles, kuri renkama pagal nekilnojamo turto, tame tarpe ir buto, plotą. Klaipėdos meras R.Taraškevičius dėl to ją apskundė Vyriausybei (nuorodos į šiuos straipsnius  - teksto pabaigoje).

Labai palaikau K.Vintilaitę ir paaiškinsiu kodėl:

Dviejų metų senumo faktas iš Klaipėdos gyvenimo: du pensininkai  -žmona su vyru gyvena 3 kambarių 60,68 kv.m bute Kretingos 3-..., Klaipėdoje. Abu jų vaikai suaugę, gyvena kituose miestuose, Klaipėdoje jie nekilnojamojo turto neturi.

Pagal miesto tarybos patvirtintą šiukšlių surinkimo tvarką vienam daugiabučio gyventojo kv buto metrui yra nustatyta 17 kg šiukšlių surinkimo norma metams. Vadinasi jų buto atveju išeitų, kad 2 pensinikai per metus „pagamina" 1031,56 kg šiukšlių, o tai yra 85,96 kg per mėnesį, kitaip tariant 2,87 kg šiukšlių kasdien.

Sutikite, kad 2 pensininkams, kurie kartu gauna 600+612 Lt pensijų – t.y. 1212 Lt per mėnesį - ir nieko daugiau (jokių papildomų pajamų negaun, negauname ir jokių kompensacijų), tokia šiukšlių norma yra absurdiška.

Dabar jų pensija yra mažesnė dėl sumažinimo.

Toks šiukšlių kiekis ir už jį išstatyta sąskaita – 206 Lt neatitinka sveiko proto reikalavimų.

Maža to, jei jie gyventų Šiauliuose, tai mokėtų ne už kv.m, o už žmogų, tai gautųsi mokėti 59,9 plius 59,9 lygu 119,8 Lt per metus, t.y dvigubai mažiau Šiauliuose mokėtų, nei dabar moka Klaipėdoje.

Tai kaip čia išeina – kad šiauliečiai 2 kart mažiau šiukšlina, nei, klaipėdiečiai?

2,87 kg šiukšlių kasdien 2 pensininkams – vadinasi jie moka už kitus.

Tarybos sprendimas yra absurdiškas dar ir dėl to, kad nors vieną dieną gyvenęs savo bute žmogus jau privalo sumokėti už visus metus tą šiukšlių mokestį. O gal jis emigravęs , nes neranda darbo, o štai jam nelaimė atsitiko, pvz.tėvai susirgo ir jis grįžo savaitei. o buto neišnuomoja, nes pilna tuščių butų. O iš jo lupa už visus metus, nors VISI LABAI GERAI SUPRANTA,KAD ŽMOGUS NEŠIUKŠLINO 11 MĖNESIŲ IR 3 SAVAITES. bet kadangi prisisuko vandens ir elektros, tai jį verčia mokėti už metus. TO NIEKUR KITUR NĖRA TOKIO ABSURDO.

Todėl tokius politikus, kurie priima tokius idiotiškus, absurdiškus, žmones žeminančius ir skriaudžiančius sprendimus, reikia vyti lauk.

Labai keistai elgiasi teismai, kuriems apskųstas šis sprendimas.

K.Vintilaitei reiškiu pagarbą už viešo intereso gynimą ir pilietišką poziciją.

Europoje nuomininkai suskaičiuojami. Šiauliuose - taip pat. O Klaipėdoje tingima dirbti, todėl pasirinko sistema, kurioj nieko nereikia daryti, nes viską padaro patys žmonės.

Dar vienas šiukšlių tvarkymo atpiginimo būdas - pakuočių mokestis turėtų būti naudojamas šiukšlių surinkimui ir sąvartynams. Deja, Lietuva kažkodėl šioje srityje nenori būti Europos dalimi ir to nedaro. Tą pakuotės mokestį išplauna pas mus lankstukų leidybai ir pan. Tai didelė Lietuvos politikų gėda.

 

Mero puolimas prieš K.Vintilaitę dėl šiukšlių:

Meras galutinai supyko ant Vyrausybės atstovės ve.lt 2010 m. kovo 05 d.

K. Vintilaitė: "Žmonės gali skųstis teismui" ve.lt 2010 m. kovo 05 d.

Premjerui – mero skundas dėl K.Vintilaitės (papildyta) kl.lt 2010-03-05, 15:09

Uostamiesčio meras prašo premjero ištirti Vyriausybės atstovės veiksmus 15min.lt

Komentarų nėra: