2008-02-06

Konsolinė jūros liga - užkrečiama


Kodėl važiuojant Klaipėdos senamiesčiu pykina

Kol dar nevėlu
Savivaldybė paskelbė, kad ruošiasi priimti Tiltų gatvės grindinio perklojimo darbus. O kol kas leido eismą. Laikinai, kol statybininkai sutvarkys neva tai „kosmetinius“ trūkumus. Deja, turime liūdną patyrimą, kas būna, jei leidžiame brokdariams ateiti į priėmimo komisiją: jos nariams dingsta ir regėjimas ir sveika nuovoka, tik rankos karštligiškai pradeda ieškoti kur pasirašyti užsimerkus.

Pirmoje fotografijoje: UAB "Konsolės" suniokotas Turgaus gatvės grindinys. Juokingiausia, kad ši nuotrauka, kurioje aiškiai matosi, kad vietoje tašytų akmenų sudėti suskilinėję lauko akmenys - taip vadinamo „restauravimo", kurio metu sunaikinama viskas, kas tikra ir autentiška, -metu yra paimta iš „restauratorių" reklaminio prisistatymo internete:
http://www.konsole.lt/lt/?psl=darbai .

Antroje fotografijoje: romėniškas grindinys Fažanoje (Kroatija). Akivaizdu, kad sovietinio raugo taip vadinamiem „restauratoriams", kurių darbas pagrįstas „otkatu" užsakovams, neįmanoma pasiekti net dešimtadalio to, ką mokėjo tikri meistrai prieš kelis tūkstančius metų.

Teoriškai „darbininkai“, praktiškai – nesikelia

UAB „Konsolė“ taip „restauravo“ Klaipėdos senamiesčio vienos iš pagrindinių –Turgaus - gatvės grindinį taip, kad jų padarytas brokas tapo anekdotu.
Deja, šis konsolinis broko virusas – užkrečiamas: jis persidavė ir statybininkams, kurie bando rekonstruoti kitą centrinę senamiesčio gatvę – Tiltų.
Konsolinio gripo požymiai: sąmata – makrokosminė (7 milijonai iš nekaltų mokesčių mokėtojų kišenių), darbininkų pajėgos – mikroninės (du metu skas dieną dirbo 2-3 darbininkai, bet čia tik teoriškai „darbininkai“, praktiškai – nesikelia), pasekmės – po grindinio perklojimo duobių tik padaugėja.

Reikalinga Devintoji banga

Nuo šių duobių, kai per jas važiuoji su automobiliu ar autobusu, pradeda pykinti, nes efektas – kaip laive jūroje per audrą – užpuola jūrligė. Gerai, kad ne devintoji banga.
Bet šią devintąją bangą teks ridenti (skaitykite raštą šios nuorodos apačioje) ant techninę priežiūrą aplaidžiai vykdančio kito anekdotų herojaus – savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento. Plaunančiąją devintąją bangą, be abejo.

Spauda apie tai

Virginija Spurytė, "Klaipėda" 2008 02 06 : „Erzelis dėl Tiltų gatvės Klaipėdoje
Klaipėdos Tiltų gatvės rekonstrukcijos darbų kokybe nepatenkinti politikai reikalaus, kad kelininkai perklotų gatvės grindinį ir šaligatvių trinkeles. Antradienį miesto tarybos Tėvynės sąjungos frakcija kreipėsi į savivaldybės administracijos direktorių Aloyzą Každailevičių, kad šis pateiktų visus dokumentus, susijusius su Tiltų gatvės rekonstrukcija.
Toliau skaityti šį tekstą http://www.delfi.lt/ - čia , arba http://www.kl.lt/čia.

Komentarų nėra: