2008-02-13

PAREIŠKIMAS DĖL SAVAVALIŠKŲ STATYBŲ KLAIPĖDOJE


Pilnas pareiškimo tekstas - čia.

KLAIPĖDOS MIESTO SAVIVALDYBĖS TARYBOS NARIAI
_____Liepų g. 11, LT- 91502 Klaipėda_______

LR Prezidentui,
LR Aplinkos ministrui,
LR Seimo Aplinkos apsaugos komitetui,
LR Seimo Antikorupcijos komisijai

2008-02-07 Nr. Sa-01

PAREIŠKIMAS DĖL SAVAVALIŠKŲ STATYBŲ KLAIPĖDOJE

Pareiškiame, kad 2008-01-31 įvykusiame Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos posėdyje buvo pateikti du sprendimo projektai, kuriais atgalinėmis datomis bandoma įteisinti jau įvykdytas savavališkas statybas.
Klaipėdos m. savivaldybės tarybos sprendimo „Dėl žemės sklypo Šilutės pl. 71, Klaipėdoje, detaliojo plano patvirtinimo“ projektu tarybos narių buvo prašoma patvirtinti naujo bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ sandėlio statybos detalųjį planą. Tačiau svarstant šį klausimą paaiškėjo, kad šio, dar tik tvirtinti pateikto detaliojo plano, sprendiniai jau įgyvendinti: bene visi numatyti objektai pastatyti.
Taip pat tarybos posėdyje buvo pateiktas kitas tarybos sprendimo projektas „Dėl pritarimo AB „Klaipėdos mediena“ gamybos reorganizavimo, naujos katilinės statybos ir drožlių džiovyklų modernizavimo poveikio aplinkai vertinimo ataskaitai“, kuriuo, be kita ko, buvo prašoma suteikti leidimą AB „Klaipėdos mediena“ statyti naują katilinę. Miesto tarybos nariams pritarus šiai ataskaitai, turėjo prasidėti detalaus plano rengimo procedūros.
Tačiau dar svarstant šį klausimą savivaldybės Teritorijų planavimo komitete įmonės atstovai prisipažino, kad nauja 3,5 MW galingumo kieto kuro katilinė jau pastatyta ir veikia bandomuoju režimu. Nors negalėjo pateikti patvirtinto teritorijos detaliojo plano, kuriame būtų numatyta tokio objekto statyba, techninio projekto bei statybos leidimo.
Esame priversti kreiptis į Jus, prašydami ginti teisingumą, įstatymus ir viešąjį interesą, nes neturėdami daugumos Klaipėdos m. taryboje negalime užtikrinti įstatymo laikymosi vienoje iš aktualiausių šios dienos sričių – nelegalių statybų įteisinimas. Apgailestaudami galime teigti, kad nelegalių statybų keliu žengia solidžios šalies bendrovės, o Klaipėdos apskrities ir miesto valdžia yra pasirengusi paminti įstatymus ir visuomenės interesus.

Pridedama:

1. Tarybos sprendimo projektas „Dėl žemės sklypo Šilutės pl. 71, Klaipėdoje, detaliojo plano patvirtinimo“ ir aiškinamasis raštas – 2 lapai;
2. Žemės sklypo Šilutės pl. 71, Klaipėdoje Sklypo kadastro Nr. 2101/0007:37 detalusis planas – 1 lapas;
3. Žemės sklypo Šilutės pl. 71, Klaipėdoje objektų fotonuotraukos – 2 lapai;
4. Tarybos sprendimo projektas „Dėl pritarimo AB „Klaipėdos mediena“ gamybos reorganizavimo, naujos katilinės statybos ir drožlių džiovyklų modernizavimo poveikio aplinkai vertinimo ataskaita“ ir aiškinamasis raštas.
5. AB “Klaipėdos mediena“ naujos katilinės foto nuotraukos – 1 lapas.
6. Klaipėdos m. savivaldybės Teritorijų planavimo komiteto protokolas 2008 m. sausio 16 d. Nr. (1.10)-TAR- 1 lapas.

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos nariai

Rolandas Bražinskas

Jurgita Choromanskytė

Kęstutis Gabšys

Pranciškus Vytautas Mickus

Gintautas Antanas Murauskas

Eugenija Odebrecht

Naglis Puteikis

Lilija Skovronskienė

Jurij Šeršniov

Artūras Šulcas

Viačeslav Titov

Marius Usonis

Alina Velykienė

Komentarų nėra: