2008-05-08

Kas bendro tarp Turkmėnistano ir Skautų gatvės Klaipėdoje

Nuotraukoje – savivaldybei priklausanti sudegusi kavinė miesto centre –„senojoje nerekonstruotoje miesto dalyje, ten, kur vaikšto paprasti žmonės" - Skulptūrų parke , iki šiol nesaugoma, niokojama, nuplėštu stogu – nes, pasak valdžios„trūksta pinigų".

Autentiški įspūdžiai iš pirmų lūpų: Klaipėdbaši apie Turkmėnbaši

Klaipėdos miesto vadovybė liko be galo sužavėta kelionės į Turkmėnistaną įspūdžiais (VE 2008 m. gegužės 3 d. Denisas NIKITENKA: „Turkmėnistanas nustebino..."), nes ten kad ir kaip valdžia su paprastais žmonėmis blogai elgtųsi, jie be leidimo jos nekritikuoja, o ir gyvena paprasti žmonės triukšme ir purve (kaip ir pas mus), o išrinktieji – kaip ir mūsų Skautų ir kitų panašių gatvių „elitas" – atskirai, švaroje ir dermėje su gamta:

(„...delegacija Turkmėnistane, sostinėje Ašchabade, praleido mažiau laiko, įspūdis buvo didesnis. "Į šią šalį vykta dėl stipresnių ekonominių santykių užmezgimo.

Mane nustebino tai, kad sostinėje, kurioje gyvena apie 800 tūkstančių žmonių, buvo ideali tvarka. Senoji miesto dalis - nerekonstruota, skirta paprastiems gyventojams, o naujoji - su gerais viešbučiais, skirta išrinktiesiems.

Įdomiausia, kad visi gyventojai nemoka jokių mokesčių: nei už suvartotą vandenį, nei už dujas, elektrą. Traktuojama, kad butas yra valstybės nuosavybė. Net mokamos kompensacijos už kurą toms šeimoms, kurios turi automobilius. Tačiau algų užtenka tik pragyventi", - įspūdžiais dalijosi Klaipėdos meras.

Minėtos šalies politikai privačiuose pokalbiuose net aiktelėjo, kai sužinojo, jog "Klaipėdos" viešbutis gavo baudą už tai, kad restorane pypkę užsirūkė premjeras Gediminas Kirkilas.

"Pas juos yra tokia nuostata - nekritikuoti valdžios. Tad mūsų šalies demokratijos principai jiems atrodo, švelniai tariant, neįprasti. Žmonės vengia diskusijos tais klausimais, kurie gali atrodyti provokuojantys", - pastebėjo R. Taraškevičius...".



Kas norite daugiau sužinoti apie šią savitos „demokratijos“ šalį, galite pasiskaityti šiame straipsnyje, kurio charakteringą ištrauką ir pateikiu: Turkmėnistano dujų užsklanda BALSAS.LT 2008.05.07 11:08:
"Pernai Turkmėnistano prezidentas Gurbanguly Berdymuchamedovas atšaukė savo pirmtako įvestą kasrytinę ištikimybės priesaiką, kurią prieš pamokas uoliai kartojo net vaikai: „Tegu nudžiūva mano ranka… tegu sustingsta mano liežuvis… tegu sustoja mano kvėpavimas, jei aš išduosiu Turkmėnistaną ir Saparmuratą Turmėnbaši.“ Per beveik pusantrų metų šioje šalyje pamažu neliko daugelio pačių absurdiškiausių dalykų, sugalvotų ir įgyvendintų „didžiojo visų turkmėnų tėvo“, tačiau nėra jokių garantijų, kad naujasis prezidentas taip pat nesumanys pamažu įtvirtinti savojo asmens kulto. Nedaug kam tai išvis rūpi: Turkmėnistane naftos ir dujų tiek, kad kova už galimybę gauti šių angliavandenilių priverčia užmerkti akis net ir prieš patį didžiausią absurdą."


Toliau skaityti – čia.

Komentarų nėra: