2008-05-15

Klaipėdos valdžią kritikavusioms „Srovėms“ - ryžtingas atkirtis

„Gnievnyje pisma trudiaščichsia dali dostojnyj otpor zarvavšimsia kritikanam"


Pasipiktinę dirbančiųjų laiškai davė ryžtingą atkirtį įsisiautėjusiems kritikuotojams.


Tarybiniais laikais jei kas nors netyčia kur nors pakritikuodavo valdžią ar santvarką, tuoj pat laikraščiuose pasipildavo toks atskiras literatūrinis žanras – „pisma trudiaščichsia" – dirbančiųjų laiškai.

Juose socialistinės santvarkos kritikus užgriūdavo uraganinė proletariato, valstiečių, mokslo šviesulių – akademikų, poetų, rašytojų ir būtinai - sportininkų laiškai, dažniausiai kolektyviniai.

Jų esmė – kaip kažkas drįso kritikuoti šviesius valdžios pasiekimus - „dat dostojnyj otpor".

Su dideliu nerimu laukiau, kada gi patriotiškai nusiteikę klaipėdiečiai duos ryžtingą atkirtį „Srovėms", kurios drįso pakritikuoti Klaipėdos valdžią.

Ir štai pagaliau – kolektyvinis atkirtis „Srovėms" ir visokiems nedamuštiems kritikanams (nedobityje kritikany) „VAKARŲ EKSPRESE", tiesiog žudantis savo paprastumu – žinos niekadėjai kaip kėsintis į švarų Klaipėdbaši mundurą: „nepagrįsti išpuoliai prieš miesto ir apskrities valdžios institucijas kenkia Klaipėdos įvaizdžiui, stabdo uostamiesčio vystymąsi bei investicijas".

Sutikite, kad negalima nesižavėti dirbančiųjų verslininkų, kurie stojo gint valdžią nuo smurtaujančių „Srovių" iškalbingumu, todėl nesusilaikau ir įdedu visą jų genialaus pareiškimo tekstą:


Klaipėdos miesto verslininkų grupės pareiškimas

Mes, žemiau pasirašę Klaipėdos verslininkai, negalime nutylėti savo nuomonės dėl LNK televizijos laidoje "Srovės" mestų kaltinimų korupcija apskrities ir miesto valdžios institucijoms. Mes ne vienerius metus ne tik dirbame, bet ir gyvename Klaipėdoje, kuri mums namai, o ne pasipelnymo teritorija. Todėl nėra pagrindo manyti, kad nutylėtumėm negeroves.

Vystant verslą, ne visada pavyksta greitai suderinti įvairius projektus, nes miesto Savivaldybėje jie visada yra labai atidžiai analizuojami. Ne vieną kartą yra tekę mūsų pateiktus projektus koreguoti ir vietiniams architektams, ir iš kitų miestų. Tačiau visi patarimai ir rekomendacijos, kurių sulaukėme iš teritorijų planavimo specialistų bei kontroliuojančių institucijų, buvo naudingi ir statybų eigoje išties pasiteisino. Suprantame, kad ne visada palankūs verslininkams valdžios sprendimai nėra sąlygoti valdininkų palankumo vienam ar kitam verslininkui, tai susiję su tiesioginiu valdininko darbu, viešo intereso gynimu.

Būtent dėl miesto Savivaldybėje dirbančių specialistų reiklumo Klaipėda neprarado savo veido, miesto plėtros situacija yra žymiai darnesnė nei sostinėje.

Klaipėdoje parengtas miesto plėtros strateginis planas, kuriame numatyta pagerinti miesto architektūrinį įvaizdį, inicijuojant užstatymo rekonstrukciją Danės upės pakrantėse. Gal pradėti realizuoti šio plano sprendiniai vėl kam nors trukdo? Ar tai nėra noras sukiršinti uostamiesčio verslininkus ir įvesti Klaipėdoje savo tvarką?

Jau kartą dėl verslininkų iš Vilniaus nesutarimų buvo sustabdytas Žvejų gatvės teritorijos vystymas. Danės krantinė ilgai buvo apleista.

Klaipėda - laisvos ir atviros dvasios miestas, mielai priimantis visas puikias idėjas, niekas nedraudžia čia kurti verslo nei sostinės, nei vietiniams verslininkams. Tačiau čia galioja ir įstatymai, ir reikalavimai. Ir visiems jie vienodi.

Manome, kad nepagrįsti išpuoliai prieš miesto ir apskrities valdžios institucijas kenkia Klaipėdos įvaizdžiui, stabdo uostamiesčio vystymąsi bei investicijas. Todėl tikime, kad sulauksime ir patriotiškos miesto valdžios pozicijos, kuri neleis uostamiesčio paversti sostinės provincija.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Koks nevykes keliu verslininku (kai kurie beje yra mero draugeliai ir pakalikai)straipsnis.