2008-05-22

Miesto ūkio departamento „šedevrai“, ar paprasčiausia pinigų plovykla?

Kad galėtų pasėdėti elitinėje Mažvydo alėjoje, žmonės turės atsinešti sulankstomas kėdutes

 

Klaipėdoje už valdiškus pinigus baigiama rekonstruoti M.Mažvydo alėja, kainavusi daugiau nei 8 mln. Lt.

Rezultatai – nuotraukoje.

Tik nepagalvokite, kad tie kubeliai yra architektūriniai akcentai, ar papuošimai. Tai granitiniai suolai, šiurkščiu paviršiumi – kad moterys pėdkelnes iškart susiplėšytų, jei sumanys prisėsti. Beje, jei tie kubai būtų marmuriniai, tai dar jie būtų truputį šiltesni ir nesukeltų žemiau Českos iš www.kl.lt  aprašytų sodomų ir gomorų.

Deja, Miesto ūkio departamento valdininkų kolektyvui pavyko mūsų šaltam klimatui parinkti patį neįmanomiausią sprendimą.

Ačiū Dievui, spauda išsamiai aprašė šį karščiuojančios valdininkų vaizduotės, ar išalkusios valdininkų piniginės „šedevrus" (jų straipsnius pateikiu žemiau, „VE" – rimtas tyrimas, „Klaipėdos" - ironiškas, sarkastiškas).

Belieka konstatuoti, kad po Turgaus gatvės „pripažinimo tinkama naudoti" – pavertimo sunkiai praeinamu daiktu, toks „kubizmas" jau nei stebina, nei juokina, nei liūdina.

Belieka palinkėti Klaipėdos Miesto ūkio departamento jungtiniam kolektyvui ir jo dirigentams, kurie „tęsia darbus" – kolektyviai kraustosi iš proto – žiūrėkite, kad Jums nuo tokių „darbelių" smegenys nesušustų ir užpakaliai neprišaltų...

 

 

„Kokteilio" Česka (Česlovas Kavarza) Akmeniniai suolai Mažvydo alėjoje „Klaipėda" 2008 05 22

 

Atsilieps demografijai

 

Iškiliausia Klaipėdos visuomenė yra pašiurpusi nuo neva suolų Mažvydo alėjoje.

Ar galima akmens luitą vadinti suolu. Net „Čirvirvirvėlio" lopšelio lopšelinukas atsakytų, jog – ne.

Jeigu tai akmens luitas – tai akmens luitas. Jei jis aptašytas, tuomet – antkapis. Vadinasi, klaipėdiečiai ir svečiai turės sėdėti ant antkapių.

Ne mažiau sukrėsti yra miesto medikai. Šalti akmenys – garantuoto peršalimo šaltiniai.

Ant šaltų antkapių pasėdėję vyrai galės „džiaugtis" paūmėjusia prostata, o moterys – iš nežinia kur atsiradusiu cistitu.

Be to, medikai tvirtina, kad jau šiandien aišku, kad Lietuvos demografijai bus suduotas stiprus smūgis. Ne kas kitas trenks, o tie akmenys.

Sunkiai spėjamas stilius

Kol miesto vyriausiasis dailininkas Mindaugas Petrulis negali atsakyti, kokiam architektūros stiliui atstovauja akmenys, „Kokteilis" jam pasufleruoja: superpost-moderngotikinis.

 

Venkite suolų

Moterys, nesėdėkite ant tų suolų, nes cistitas (šlapimo pūslės uždegimas) – bene pati nemaloniausia iš visų peršalimo ligų.

Kas būna, kai susergate cistitu – pačios žinote. „Kokteiliui" nesinori knaisiotis po moteriškus reikalus. Jam lieka tik įspėti dailiosios lyties atstoves dėl galimo sunegalavimo.

Nemokamas patarimas

Jei kas labai nori pasėdėti ant superšiuolaikinių suolų – atsineškite „pledus", paklodes ar net „kaldras". Pasidėję po minkšta vieta – bent iš dalies apsaugosite save nuo žiaurių ligų.

Linksmieji tirščiai

Meras patikino „Kokteilį", kad „Konsolė" su šiais suolais neturi net menkiausio ryšio.

 

Česka (8-46-39 77 19; kad galėtų pasėdėti elitinėje Mažvydo alėjoje, žmonės turėtų atsinešti sulankstomas kėdutes).

 

 

Vaida JUTKONĖ: Valdžia įkūrė nesąmonių muziejų „VE" 2008 m. gegužės 17 d.

 

Yra Klaipėdoje toks nesąmonių muziejus. Jo eksponatais klaipėdiečiai ir miesto svečiai nemokamai gali grožėtis kiekvieną dieną.

Šis muziejus akivaizdžiai parodo valdžios neūkiškumą, taip pat tai, jog ji kartais priima sprendimus, prasilenkiančius su elementaria logika.

"Vakarų ekspresas" surado labiausiai akis badančias uostamiesčio vietas, pro kurias eidami ar važiuodami žmonės kraipo galvą, o neretai ir pasukioja pirštu prie smilkinio. Skaitytojus kviečiame aktyviai pildyti nesąmonių muziejaus eksponatų sąrašą. Už surastas naujas ar mūsų nepastebėtas nesąmones klaipėdiečiams pažadame prizus.

Karščiausia naujiena

Tai - marmuriniai suolai, turėję "papuošti" rekonstruojamą M. Mažvydo alėją. Klaipėdiečiai suka galvas, kaip ant šių suolų sėdėti - vasarą jie bus įkaitę, vėsiu oru - šaldys sėdynes. Stebina ir "puošmenų" kaina - 2 000 litų už vienetą. Iš viso alėjoje ketinama jų pastatyti 55.

Suolų forma ir spalva, labiau panašia į antkapinius paminklus, baisisi ne tik praeiviai, bet ir vyriausiasis miesto dailininkas Mindaugas Petrulis.

"Ne taip jie turėjo atrodyti, kai derinome projektą. Buvo aišku, kad šioje vietoje reikalingi masyvūs suolai, bet tai, ką pamačiau alėjoje, toli gražu neprimena suolų. Negalima atpjauti marmuro gabalą, jį bet kaip padėti ir įsivaizduoti, jog čia suolas", - kritikos šiems "eksponatams" negailėjo M. Petrulis.

Kodėl toks svetimkūnis neužkliuvo rekonstrukciją prižiūrinčio Savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjai Violetai Staskonienei, mums nepavyko sužinoti - valdininkė išvykusi į komandiruotę, o jos pavaldinė Irena Linkauskienė, atsakinga už darbų priežiūrą, - atostogauja.

 

STRAIPSNIO TĘSINYS – ČIA.

Komentarų nėra: