2008-09-17

Klaipėdos vadovai vėl įžeidinėjo mokytojus

Fotografijoje – nuolat chamiškai su pavaldiniais ir mažai uždirbančiais žmonėmis besielgianti vicemerė Judita Simonavičiūtė vaizduoja linsmuolę, nors iš jos pasityčiojamųjų pokštų juokinga tik jai vienai.

 

Chamiškas elgesys su paprastais žmonėmis tampa chroniška Klaipėdos valdžiažmogių liga

 

Esu rašęs, kad Klaipėdos m. savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjos pavaduotojai V.Kazakauskienėi 2008 03 05 d. „Balticum-TV" žinių laidoje apie streikuojančius mokytojus ištarė šiuos žodžius: „Manau, kad tose mokyklose, kur apskritai nepradėjo streikuoti, vis tik dirba mokytojai tie tikrieji, tie mokytojai – iš didžiosios raidės".

Siūliau, reikalavau atsiprašyti, bet nei ji, nei jos vadovai į tai nekreipė į dėmesio.

Dabar „išaušo" aukštesnės valdinininkės – vicemerės Juditos Simonavičiūtės eilė. „Vakarų ekspreso" 2008 09 17 dienos humoristinis puslapis „Bulvaras" aprašo tai šmaikščiai. Tačiau realybėje visai nebuvo juokinga, nes Klaipėdos m. savivaldybė vienintelė visoje Lietuvoje neišmokėjo streikavusiems pedagogam žadėto atlyginimo. Nors vaikai buvo išmokyti nežiūrint į streikus vos ne geriausiai. Vadinasi ir streikavusieji atidirbo. Tačiau dvi valandas vietoj normalaus pokalbio iš valdininkų pusės pylėsi vien tik patyčios ir įžeidinėjimai:

Draugės, mokytojos ir politikės

Neseniai Klaipėdos miesto švietimo darbuotojų profesinė sąjunga surengė forumą, į kurį švietimo problemoms aptarti pakvietė miesto ir apskrities valdžią, Seimo narius. Pastariesiems bevaisės vietinės valdžios diskusijos su mokytojais priminė cirką, kokį, teigė jie, net Seime retai bepamatantys. O bendrauta išties įdomiai: štai gerbiama vicemerė Judita Simonavičiūtė, kalbėjusi apie finansinius dalykus, staiga gausiam būriui pedagogų ėmė pasakoti apie savo vaikystės draugę, su kuria esą nuostabiai sutardavusi, kol... ši nepradėjo dirbti mokytoja. "Nuo tada ji nebegirdi, ką aš sakau", - reikšmingai žvelgdama į mokytojus mestelėjo ji. Pedagogai klausiamai žvalgėsi vieni į kitus, mėgindami išsiaiškinti, ar teisingai suprato tai, ką išgirdo, kol tribūnoje pasirodė iškalbingasis Naglis Puteikis. Jo frazė "Turėjau puikią kolegę, bet kai ji tapo politike, nuo tada su ja nebesusišneku" greit grąžino nuotaiką mokytojams, apstulbusiems nuo vicemerės pareiškimo.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Eee... o kur cia chamiskumas? Ne vieno keiksmazodzio, o tik politikams budingas astraliezuvavimas.

Naglis Puteikis rašė...

Ga būtų ir aštrialiežuviavimas, bet kontekstas truputį ne tas. Valdžia aiškino, kad mokytiojai su jais nesišneka, negirdi, nebendrauja. Tuo tarpu mokytojai sakė, kad jų niekas nekvietė į jokias derybas, į jokiu spoklabius, net kai jie raštu prašėsi sudaryti grupę dėl darbo užmokesčio, vis tiek jų neįtraukė ir į posėdžius nekvietė.esu pats to liudinikas, net bandžiau pats tarpininkauti. Bet valdžios noras atsiriboti, negirdėti buvo stipresnis. Gal stipresnis netgi buvo nusiteikimas, kad mokytoaji turi ateiti nusilenkti. O čia, matote , negirdėtas įžūlumas: ne tik kad nenusilenkia, neprašo susirietę keturlinki, žiedo nebučiuoja, o dar streikuoti drįsta.