2008-09-05

Kyšininkavimo kronika Klaipėdoje. 2 dalis

Klaipėdos valdininką įklampino kyšis – prabangus automobilis

BNS 2008-09-05 13:23

Klaipėdos miesto apylinkės teismas patenkino prokurorų prašymą nušalinti Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio plėtros departamento direktorių Alfonsą Šimkų nuo pareigų.

A.Šimkui buvo pareikšti įtarimai galimu piktnaudžiavimu tarnyba, reikalavimu duoti kyšį, dokumentų klastojimu ir patikėto svetimo turto pasisavinimu.

Neoficialiomis žiniomis, A.Šimkus, bendrininkaudamas su bendrovės „Klaipėdos keliai" generaliniu direktoriumi Juozu Rukšėnu, esą padėjo šiai bendrovei laimėti konkursą „Dėl viešojo ištisinių asfaltbetonio dangų remonto darbų pirkimo", kurio darbų vertė siekė beveik 30 mln. litų.

Valdininkas už tai neva gavo kyšį - 120 tūkst. litų vertės automobilį VOLVO S60.

Neoficialiais duomenimis, J.Rukšėnas esą iš anksto susitarė su A.Šimkumi, kad pirkimo komisijai pateiks suklastotą „Klaipėdos kelių" finansinę ataskaitą už 2003-uosius metus, rodančią, kad tais metais bendrovė dirbo pelningai.

Tai leido bendrovei atitikti vieną iš konkurso kvalifikacinių reikalavimų, pagal kurį teikėjo metinis grynasis pelnas per pastaruosius trejus metus turėjo būti teigiamas.

Tai pat buvo sutarta, kad A.Šimkus, kaip vienas iš komisijos narių, nevykdys pareigos patikrinti, ar „Klaipėdos keliai" iš tiesų atitinka konkurso reikalavimus.

Pirkimo komisija 2006-ųjų metų gegužę pripažino bendrovę „Klaipėdos keliai" atitinkančia konkurso kvalifikacinius reikalavimus ir patvirtino bendrovės pasiūlymą darbams už 28 mln. litų pirkti.

Už tai A.Šimkui per tarpininką esą buvo perduotas prabangus automobilis.

A.Šimkus buvo pareigūnų sulaikytas antradienį, kitą dieną pasijuto blogai ir buvo paguldytas į ligoninę.

Jam, taip pat ir septynių įmonių vadovams šioje byloje skirti rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

Tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo (ONKT) skyrius.

A.Šimkus Klaipėdos miesto savivaldybėje dirbo nuo 2001 metų, jis yra Liberalų ir centro sąjungos Kretingos skyriaus narys, tačiau trečiadienį jo narystė partijoje buvo sustabdyta.

[N.P.: laukite tęsinio].

Komentarų nėra: