2008-09-03

Tikrovės perdažymai skandina Klaipėdos m. savivaldybės biudžetą

 

Už kieno pinigus Klaipėdos liberalcentristai pudruoja krantinių dovanojimus ir A.Šimkaus areštą

 

Vakar iki pietų savivaldybės koridoriai iš toliau atrodė kaip iš naujo perdažyti kalkėmis, nes buvo labai šviesūs.

Priėjus arčiau aiškėjo, kad tas švytėjimas ne nuo dažų. Tai baltavo išbalę kai kurių savivaldybės vadovų veidai.

Dalis savivaldybės politikų atrodė labai įsitempę – matyt turėjo kažkokių santykių su areštuotu Ūkio departamento vadovu Alfonsu Šimkum.

Bet dalis atvirai džiaugėsi. Matyt arba neturėjo santykių su A.Šimkumi, o jei turėjo, tai leistinus, teigiamus, sankcionuotus.

O gal net kai kurie valdantieji jau siūdinasi naujas uniformas su didesniais antpečiais?

Taip pat girdėjosi keistas šiūrenimas – kai kas iš valdančiųjų politikų tiesiog nepavilko kojų, nes jos buvo smarkai sulinkusios per kelius ir drebėjo.

Po pietų išbalę veidai paraudo, bet dėmėmis. Ore tvyrojo terpentino, o gal acetono, o gal valerijono kvapai. Kojų šiūrenimą pakeitė energingas trepsėjimas – į savivaldybę gausiai rinksoi pilkojo ir juodojo pijaro meistrų pulkai. Antrojo aukšto foje juos energingai rikiavo ir bandė įpūsti kovos dvasią realybės konvertavimo į liberalcentristiškas pasakaites specialistė, jau turinti šių menų doktorantės laipsnį („žiniuonė") Jolanta Braukylienė.

Pro šalį praeinanti viena iš savivaldybės finansų tvarkytojų gailiai atsiduso.

Supratau, kad J.Braukylienės pasirodymai savivaldybė koridoriuose reiškia, kad nekalti mokesčių mokėtojai vėl turės mokėti už realybės perdažymą. Vadinasi, savivaldybės ir taip deficitinis biudžetas dar labiau nuskurs.

Jei jau J.Braukylienė dažo ne Klaipėdos liberalcentristų būstinės, o savivaldybės koridorių sienas, vadinasi ten pas libcentristus visus pinigus rekvizavo centrinis A.Zuoko partijos štabas. Matyt partijai pradeda trūksti svarbių strateginių medžiagų. Ypač trūksta nemenkus pinigus kainuojančios bronzos ar žalvario, nes labai išaugo ženkliukų „Teistas už gerus darbus" poreikis.

Neliks nieko liberalcentristiškiems vienmandatininkams Klaipėdos mieste R.Palaičiui, V.Plečkaičiui, S.Budinui ir V.Vareikiui.

R.Palaitis ir S.Budinas – verslininkai, gal išsisuks sus savais.

Bet vien tik iš varganų biudžetinių lėšų gyvenantiems V.Plečkaičiui ir V.Vareikiui tokie tikrovės perdažymai gali nepalikti nė cento rinkiminėms skrajutėms.

O žinant J.Braukylienės įkainius (juodulių baltinimas pas ją kainuoja brangiau, nei juodinimas), nieko gero tikėtis šiems kandidatams netenka.

Kaip ir mums, mokesčių mokėtojams.

Manau atėjo laikas pasiūlyti visoms Klaipėdos m. partijos, išskyrus liberalcentristus, tokį vietinį „nacionalinį susitarimą" – nebeleiskime Klaipėdos LiCS-ui švaistyti savivaldybės pinigus jų purvinų mundurų balinimui?

Tegu valosi, ar balinasi patys. Už savus. Suprantu, kad labai nepratę, tiksliau per 7 valdymo metus visiškai atpratę. Bet gal geriau švarintis su universaliu valikliu iš parduotuvės tipo „Ais"  nupirktu  už savus, negu laukti, kol su geležiniais sąžinės bei nuodėmių valymo šepečiais ateis kitas - valstybinis valiklis STT.

Ar ne taip, Klaipėdos miesto politikai ir savivaldybės tarnautojai?


Komentarų nėra: