2008-09-02

„Nekantriai laukiame abonentinio mokesčio už oro naudojimą“

Fotografijoje: Mitingas prieš valdžią. Gal panašus bus ir 2008 09 05 d. 11.30 prie Klaipėdos m. savivaldybės?
 
„Klaipėdos" dienraščio skaitytojai komentuoja vandens pabrangimą Klaipėdoje

 

Pateikiu trumpą 2008 09 01 d. tekstą dienraštyje „Klaipėdą" ir 5 man labiausiai patikusius komentarus iš šio laikraščio tinklapio. Visi 5 komentarai (iš 9) parašyti vienas po kito. Tiesiog neturiu ką ir bepridurti:

 

Už vandenį teks pakloti daugiau

Kristina Paukštytė

Komunalinių mokesčių našta uostamiesčio gyventojams netrukus taps dar didesnė. Nuo šiandien už vandenį teks mokėti 20 proc. brangiau.

Kubinio metro vandens kaina padidės nuo dabar galiojančios 4,42 iki 4,71 lito. Nuo šiol gyventojams bus įvestas ir nuolatinis mėnesinis mokestis, kuris, pasak bendrovės "Klaipėdos vanduo" generalinio direktoriaus Leono Makūno, vienam butui sieks 4,63 lito per mėnesį.

"Per 80 proc. įmonės išlaidų yra nekintančios, todėl siekiant surinkti daugiau lėšų įvedamas šis mėnesinis mokestis. Mes patys jo tikrai neišsigalvojome, nes tokį fiksuotą mokestį nustatė Valstybinė kainų ir energetikos komisija. Jį moka daugelio šalies miestų gyventojai", – neseniai "Klaipėdos" dienraščiui sakė L.Makūnas.

Abonentinis mokestis itin nenaudingas vandenį taupantiems arba nuolat savo būstuose negyvenantiems žmonėms, nes nepriklausomai nuo to, ar bus naudojamas vanduo, ar ne, šį mokestį teks mokėti.

 

Šio straipsnio komentarai:

 

aha

nu tikrai,tuos svoločius reikia kelt ant šakių (2008-09-01 11:54)

 

Vita

Klaipėdiečiai gerai atsimena sovietinius metus, kada gyventojai neturėjo vandens skaitliukų (nes nereikėjo), bet turėjo abonentinį mokestį, kurį reikėjo mokėti kiekvieną mėnesį. Tas mokestis buvo nedidelis (esant mažiems atlyginimams) ir vienodas visiems gyventojams. Rūpesčių gyventojams mokestis nekėlė. Lietuvai iškovojus nepriklausomybę, atėjo laikas pertvarkyti šalies ūkį. Vandens kiekį suvartojamą gyventojų, bendrovių ir kt. įmonių nutarta apskaityti ir įvesti teisingą visiems mokestį. Todėl buvo nutarta abonentinį mokestį panaikinti. Gyventojai savo lėšomis įsirengė skaitliukus, mokėjo pagal jame nurodytą vandens kiekį. Abonentinis mokestis buvo panaikintas. Atrodo viskas eina teisinga linkme. Bet štai atsivėrė krokodilo – AB Klaipėdos vandenų nasrai, buvo prisimintas abonentinis mokestis. Kadangi AB Klaipėdos vandenys yra monopolininkė ir žino, kad gyventojai iš niekur kitur vandens negaus, todėl vandenų generalinis direktorius pasiūlė miesto tarybai plėšikišką abonentinį mokestį apie 5 litus kiekvienam gyventojui kiekvieną mėnesį. Miesto taryba, kurios galvoje buvo vien tik atostogos, pritarė naujai įvedamam be proto dideliam abonentiniam mokesčiui ir padidintai suvartoto vandens kainai. Juk gyventojai jiems nesvarbūs, su mumis Klaipėdos gyventojais jie gali elgtis kaip nori. Neleiskime mūsų apiplėšinėti! (2008-09-01 10:01)

 

Jonas

tIESIOG ĮDOMU SU TAIS MOKESČIAIS. Neperki prekės, bet mokėti turi. Labai įdomu. Ar Lietuvos Konstitucija leidžia tokius dalykus. Generalinė prokuratūra turi kreiptis į Konstitucinį teismą ginant viešąjį gyventojų interesą ar tokie nutarimai neprieštarauja konstitucijai, Gal atsiras lietuvių ginančių savo interesus ir kreipsis į generalinę prokuraturą. (2008-09-01 09:46)

 

Jonas

Baigėsi kriminalinių reketininkų laikai, o jų vietą sėkmingai užėmė valstybinės institucijos. Kaip geru pavyzdžiu gali būti pagrindinė "Klaipėdos energijos" ir "Klaipėdos vanduo" akcininkė-Klaipėdos savivaldybė, kurios apetitai nesustabdomi. (2008-09-01 07:33)

 

47 procentai

Nekantriai laukiame oro naudojimo abonentini mokesti. Taip pat butu pageidaujamas saligatviu naudojimo abonentinis mokestis, Saules sviesos abonentinis mokestis, aplinkos matymo mokestis, VANDENS ABONENTINIO MOKESCIO ABONENTINIS MOKESTIS etc. (2008-09-01 02:00)

Komentarų nėra: