2008-09-09

Vienaip kalba, kitaip daro. 1 dalis: Vokeliai ir Klaipėdos m. tarybos nariai

 
Kas ima antkapiais, o kas trintukais ir pieštukais
 
         Spauda rašo, kad Klaipėdos m. savivaldybės administracijos direktorius A.Šimkus ėmė benzinu, automobiliais, baldais, buto remontais , net ir antkapiais.

Kol kas nėra pranešimų, kad A.Šimkus būtų ėmęs pieštukais ir trintukais.

Kol STT galinėjasi su benzininiais ėmikais, tyli kova vyksta „legalių" vokelių ėmikų tarpe. Klaipėdos m. savivaldybės tarybos nariai lygiai taip pat sunkai galinėjasi patys su savimi, tiksliau su nenumaldomu noru gauti „vokelius" trintukams:

 

Vienaip kalba, kitaip daro (Mindaugas MILINIS „Lietuvos žinios" , 2008 09 06)

Nors ir garsiai smerkė išmokų kanceliarinėms išlaidoms padidinimą, dauguma Klaipėdos politikų jų neatsisakė.

Klaipėdos miesto tarybos sekretoriaus Vidmanto Plečkaičio duomenimis, raštiškus prašymus, kuriais atsisakoma priemokų kanceliarinėms išlaidoms kompensuoti, pateikė tik penki uostamiesčio tarybos nariai. Beje, keturi jų anksčiau balsavo "už" tokių išmokų padidinimą, taigi dabar pasielgė priešingai. Tai - meras Rimantas Taraškevičius, pats V.Plečkaitis, į Seimą kandidatuoti ketinantis Sigitas Dobilinskas ir vienas iš šio sprendimo projekto autorių Benas Šimkus. Penktasis raštu atsisakęs - tai ir "prieš" tokį sprendimą balsavęs, ir apskritai atkakliai išmokų padidinimui priešinęsis Naglis Puteikis.

Visiems kitiems politikams nuo rusėjo 8 iki 10 dienos į asmenines sąskaitas bus pervesta didesnė pinigų suma. Beje, taip pat ir tiems, kurie balsavo prieš šį sprendimą, bet paskui padidintų išmokų taip ir neatsisakė raštu - tokių yra keturi. "Tačiau tai jie gali padaryti ir paskutinę dieną", - neprarasti vilties ragino V.Plečkaitis.

Iki to skandalingojo sprendimo klaipėdiečiai tarybos nariai kanceliarinėms išlaidoms per mėnesį gaudavo po 300 litų. Tačiau liepos 31-ąją politikai triuškinama balsų persvara pasididino šią sumą iki 1000 litų paprastiems tarybos nariams ir iki 1200 litų komisijų ir frakcijų pirmininkams. Nuo šių priemokų jokie mokesčiai neskaičiuojami, už jų panaudojimą niekam nereikia atsiskaityti. Pasak N.Puteikio, tai esą įteisintos algos vokeliuose.

Tarp siūlymo padidinti išmokas autorių - du milijonieriai. Tai socialdemokratas Egidijus Sabataitis bei partijos "Tvarka ir teisingumas" narys B.Šimkus. Pastarasis, kaip minėta, vis dėlto raštu atsisakė padidintos priemokos. Bet šių pinigų neatsisakė garsi uostamiesčio verslininkė, konservatorė Eugenija Odebrecht, taip pat liberalė Alina VelykiEnė.

Komentarų nėra: