2008-12-10

Ar VTEK sustabdys neteisėtą Klaipėdos vaikų bibliotekos slydimą į privačias rankas?

 
Klaipėdos apygardos prokuroro Igno Lauciaus žmona,bibliotekos direktorė Bronislava Lauciuvienė.
I.ir B.Laucių viešbutis vaikų bibliotekos kieme
 
Ačiū „Paskutinės instancijos" laidai už bibliotekinių istorijų viešinimą (apie tai rašiau čia)

 

Prokuroro žmona - ant etikos sargų kilimo ve.lt inf.

Ketvirtadienį Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) svarstys Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos  direktorės Bronislavos Lauciuvienės veiklą.

VTEK, remdamasi anksčiau žiniasklaidoje pateikta informacija, bandys nustatyti, ar B. Lauciuvienės veika atitinka Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas.

Etikos sargų akiratyje atsidūrė privati bendrovė "Pelėda", kurios akcininkė yra B. Lauciuvienė, Klaipėdos apygardos prokuratūros vadovo Igno Lauciaus žmona. Ši UAB sugebėjo įsigyti Klaipėdos miesto savivaldybei priklausančio senamiestyje esančio žemės sklypo dalį bei ten pastatyti viešbutį. Pagal teisės aktus senamiestyje sklypą galima tik išsinuomoti.

Įtarimų šešėlis krenta ir ant valstybinę žemę valdančios Klaipėdos apskrities viršininko administracijos, kuri galimai neatkreipė dėmesio, kad bendrovė sklypo dalį nusipirko, o ne išsinuomojo.

Dėl šių faktų yra pradėta rinkti medžiaga ir Generalinės prokuratūros Civilinių bylų skyriuje.

Beje, neseniai svarstyti ir I. Lauciaus veiksmai, tiesa, ne VTEK, o Generalinėje prokuratūroje - čia buvo atliekamas tarnybinis patikrinimas dėl darbo organizavimo, turto naudojimo tvarkos, prokurorams taikomų reikalavimų ir apribojimų.

Generalinis prokuroras neskyrė tarnybinės nuobaudos I. Lauciui, kurio vairuotojas, įtarta, prokuratūros kieme pardavinėjo automobilius.

Komentarų nėra: