2008-12-31

„Vilniaus prekybos“ savininkai negriauna nelegalios miško tvoros

 

Prabangusis Laurų kvartalas vis dar nelegaliai aptvertas

 

Virginija Motiejūnienė, www.lrt.lt  2008 gruodžio mėn. 30 d. 21:51

Šio straipsnio komentarai TV tinklapyje – čia.

 

Nors Vilniaus Laurų kvartalą juosianti nelegali tvora turėjo būti nugriauta iki gruodžio 30 d., bet nei apsaugos postas, nei tvora iki šiol nėra nugriauti. Vilniaus apskrities administracijai nepavyksta visuomenei sugrąžinti valstybinės reikšmės miško, kurį atsitvėrė namų savininkų bendrija sostinės Laurų kvartale.

Tuo metu Aplinkos ministerija ketina imtis iniciatyvos savavališkai pastatytą tvorą Laurų kvartale nugriauti savo jėgomis.

Dar lapkritį Aplinkos ministerija nustatė, kad Vilniaus Laurų kvartale namų savininkų bendrija neteisėtai atsitvėrė beveik 11 hektarų valstybinės reikšmės miško, už kvartalo ribų savavališkai pastatė apsaugos būdelę, o per mišką upės link vedantį keliuką panaikino.

Tarp šiame kvartale įsikūrusių gyventojų yra vieni turtingiausių Lietuvos žmonių – „Vilniaus prekybos" savininkai, buvęs „Leo LT" vadovas Rymantas Juozaitis, Operos ir baleto teatro direktorius Gintautas Kėvišas.

Vilniaus apskrities Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamentas namų savininkų bendriją įpareigojo iki gruodžio 30 d. savavališkai pastatytą apsaugos postą nukelti, o tvorą grąžinti į geodezininkų nustatytas ribas.

Tačiau ir antradienį postas nukeltas nebuvo, o tvora nenugriauta.

„Apsaugos darbuotojas pateikė mums 2008 m. gruodžio 24 d. teismo nutartį, kad mūsų visi protokolai, nutarimai ir reikalavimai yra laikinai sustabdyti", – LTV Naujienų tarnybai sakė Vilniaus apskrities Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamento direktoriaus pavaduotojas Vytautas Dockus.

Pasak specialisto, dabar dėl reikalavimų nevykdymo bus bylinėjamasi.

Tuo metu Aplinkos ministerija ketina svarstyti galimybę nelegalius statinius nugriauti savo jėgomis.

„Mes nematėme tų teismo nutarčių dėl sustabdymo, tačiau tai, matyt, yra apskrities tyrimo reikalai ir, jeigu tie reikalai nepajudės iš vietos, Aplinkos ministerijoje bus svarstoma galimybė patiems, galbūt su miškų urėdijos pagalba, nugriauti statinius. Galvojama apie tvoros nugriovimą, nes įstatymais nustatyta teisė piliečiams lankytis valstybiniame miške, o šiuo atveju pastatyta tvora riboja tokią teisę", – teigė Aplinkos ministerijos Teisės ir personalo departamento direktorius Robertas Klovas.

Apsvarstyti teisiškai susiklosčiusią padėtį ir imtis aktyvesnių veiksmų dėl tvoros nugriovimo ir apsaugos posto nukėlimo Aplinkos ministerija ketina sausio pradžioje.

Aplinkos ministerija rekomendavo per du mėnesius Vilniaus ir kitoms savivaldybėms patikrinti, ar ir kitų privačių sklypų savininkai nėra užgrobę valstybei priklausančio miško. 

2 komentarai:

Silvija rašė...

Na jei kyla nelegalios tvoros, tai jas tik nugriauti.

Vesta Consulting rašė...

Vestaconsulting