2008-12-24

Į Klaipėdą sugrįžo „prichvatizacija“

Ar nepaspringsite?
 

Visi gerai atsimename laikus, kai į privatizavimo sąlygas būdavo įrašomi visokie kliuviniai „svetimiems", kad laimėtų „savi". Ir dar prigalvojama įvairių triukų, kad „savi" galėtų tuos daiktus įsigyti pusvelčiui.

Pavyzdžiui, kai savivaldybė privatizavo senovinius raudonų plytų sandėlius šalia Senosios perkėlos Žvejų 8 ir 8b, tai įrašė ‚sąlygą", kad pastatų pirkėjas savo lėšomis turės sutvarkyti Danės upės krantinę iš abiejų pusių (tiek iš Danės, tiek iš Pilies užutekio).

Todėl ilgai niekas nepirko (o kas gi pirks su tokiomis sąlygomis, kai krantinių remontas kainuoja milijonus), kol pastatus įsigijo tuometinės valdžios draugo Nemunio UAB-ai.

Tada staiga paaiškėjo, kad sąlyga dėl krantinių sutvarkymo – neva tai netesėta, bet iš vienų UAB-ų pastatai jau perkeliavo į kitus UAB-us, o jau trečias pirkėjas – neva tai jau kaip ir teisėtas.

Už pastatus tegauti keli šimtai tūkstančių Lt, o krantines remontuojame už mūsų – mokesčių mokėtojų pinigus (visų ES mokesčių mokėtojų pinigus, bet įnašus į šį bendrą ES biudžetą atliekame ir mes).

Tuo tarpu gudragalvis pirkėjas jau perpardavė šiuo pastatus šveicarams už dešimteriopai didesnę kainą.

Ir štai istorija kartojasi - pastatas, kuris bus rekonstruotas, parduodamas neva tai nugriovimui:

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos privatizavimo komisija 2007-11-12 posėdyje nutarė, kad tikslingiausia būtų pastatą K. Donelaičio g. 12A privatizuoti nugriovimui, nes šiam objektui nėra galimybės suformuoti atskirą žemės sklypą, kadangi jis yra daugiabučio gyvenamojo namo kieme ir yra nustatytas servitutas įvažiavimui į kiemą „(citata iš aiškinamojo rašto).

Akivaizdu, kad kai tik šis pastatas bus parduotas, tuoj bus perparduotas. Ir taip 3 kartus, o jau paskutinysis jo įgijėjas staiga pastebės, kad nugriovimo sąlyga – neteisėta, todėl šį pastatą rekonstruos ir dar kartą parduos.

Savivaldybė už neva tai už nugriovimą gaus kelis tūkstančius Lt, o tas, kas „pastebės" neteisėtą griovimą sąlygą – pasipelnys iš durnelių (?) tarybos narių keliasdešimt kartų.

Ar tarybos nariai  - durneliai? Toli gražu.

Kai pasiūliau šį pastatą parduoti ne nugriovimui, pusė tarybos narių nuleido akis – vadinasi žino, kam ji skirtas, o tas „kam" – susijęs su miesto vadovais.

Manau, greitai išsiaiškinsime, kas čia ruošiasi pasipelnyti miestiečių sąskaita.

O kad tai įvyktų greičiau, parašiau merui štai tokį raštą (į vietinę prokuratūrą nesikreipsiu, nes ji kaip tik specializuojasi padėdama tokiem „pirkėjams". Beje patys prokurorai taip pat nesibodi panašiu būdu pasišildyti rankas, žr. „Vaikų biblioteka ir jos prichvatizacija Klaipėdoje. 1 dalis"):

 

DĖL PASTATO K. DONELAIČIO G. 12A, KLAIPĖDOJE NETEISĖTO PRIVATIZAVIMO

 

Šiandien, 2008 12 24 d. Klaipėdos miesto taryba priėmė, mano nuomone, neteisėtą sprendimą „Dėl leidimo privatizuoti Klaipėdos miesto savivaldybei nuosavybės teise priklausantį pastatą K. Donelaičio g. 12A, Klaipėdoje".

Mano pateiktus argumentus, bei Vyriausybės atstovės K.Vintilaitės atstovės D.Kerekeš pateiktus argumentus, kad šis sprendimo projektas prieštarauja įstatymams, miesto tarybos dauguma atmetė.

Prašau pateikti man šio sprendimo visos parengiamosios medžiagos patvirtintas kopijas. Jos reikalingos, nes noriu pateikti skundą dėl šio miesto tarybos sprendimo panaikinimo Lietuvos Respublikos generalinei prokuratūrai.

Tarybos narys, frakcijos pirmininkas Naglis Puteikis

Komentarų nėra: