2008-12-09

Nevaldomas uostamiesčio tarybos narių gobšumas kompromituoja valdžią žmonių akyse

 

 

Klaipėdos m. savivaldybės administracija vėl pažeidžia įstatymus dėl atlyginimų ir išmokų tarybos nariams: po naujo Vietos savivaldos įstatymo įsigaliojimo ji, nors ir neturėjo tam teisės, jau 3 kartus išmokėjo tūkstantines išmokas (nuo 1000 iki 1200 Lt ) Klaipėdos miesto vicemerei J.Simonavičiūtei , tarybos sekretoriui V.Plečkaičiui ir mero patarėjai A.Daujotienei.

Naujos redakcijos Vietos savivaldos įstatymas, įsigaliojęs nuo 2008 10 01 d., draudžia mokėti tarybos nariams kanceliarines išmokas, jei kanceliarijos, pašto, telefono, interneto ryšio, transporto paslaugas tarybos nariams suteikia savivaldybės administracija.

Todėl pervedinėti šiems trims tarybos nariams išmokas už ūkines išlaidas  Klaipėdos m. savivaldybės administracija neturėjo teisės, nes visi trys aukščiau paminėtieji gauna iš savivaldybės administracijos valdiškus atlyginimus, jiems yra skirti valdiški kabinetai, valdiški telefonai, jie naudojasi savivaldybės automobiliais, yra aprūpinti valdiškais kompiuteriais, interneto ryšiu, popieriumi, pieštukais, trintukais, sąvaržėlėmis ir pan.

2008 10 01 d. įsigaliojo nauja Vietos savivaldos įstatymų redakcija. Lietuvos Respublikos Vietos savivaldos įstatymo 26 straipsnyje „Savivaldybės tarybos nario veiklos apmokėjimas" pasakyta, kad : ... 2. Tarybos nariui su jo, kaip tarybos nario, veikla susijusioms kanceliarijos, pašto, telefono, interneto ryšio, transporto paslaugoms, kiek jų nesuteikia ar neapmoka tiesiogiai savivaldybės administracija, apmokėti kas mėnesį gali būti mokama išmoka; šios išmokos dydis tvirtinamas reglamento nustatyta tvarka."

„Garsėti" blogais tarybos narių algų ir kanceliarinių išmokų pavyzdžiais jau tampa įprastine Klaipėdos m. savivaldybės tradicija:

Neseniai paaiškėjo, kad Klaipėdos m. savivaldybės administracija neteisėtai pervedinėjo miesto tarybos nariams atlyginimus, nors jie nebuvo pateikę pažymų apie savo darbovietėse negautą atlyginimą už savivaldybės tarybos ir jos komitetų posėdžių laiką. Tuo tarpu imti dvigubą atlyginimą už tą patį laiką ir darbovietėje ir savivaldybės taryboje įstatymai draudžia.

2008 07 31 d. Klaipėdos m. taryba 4-is kartus pasididino kanceliarines išmokas savivaldybės tarybos nariams - iki 1200 litų per mėnesį, už šias „vokelines" išmokas atsiskaityti niekam nereikia.

Mano manymu, toks nevaldomas miesto tarybos narių gobšumas kasdien vis labiau kompromituoja valdžią žmonių akyse.

P.S.: Visi Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių frakcijos Klaipėdos m. taryboje nariai yra atsisakę atlyginimų ir kanceliarinių išmokų, bei ragina likusius uostamiesčio tarybos narius pasekti šiuo pavyzdžiu.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Puteiki, tu esi sventas, tai kodel nevykdai savo pazado ir neatsisakai tau sumoketos algos is miesto tarybos, kur pats keliai skandala? Lakstei po Klaipeda ir saukei, kad tau neteisetai gautas atlyginimas kisene drasko. Dabar prokuratura visus tampo, o tu ramus ramus pasidarei? Gal todel, kad rinkimai baigesi?