2012-03-29

Nežinote kur dėti branduolines atliekas? Sudeginkite jas miesto centre.

Dėl viso pikto nori įspėti, kad tiek paveikslėliai, tiek žemiau pateikiamas tekstas yra piktas juokas pro linksmas ašaras J

Užtat suomiai, Klaipėdos m. valdžia, Klaipėdos Laisvosios ekonominės zonos (LEZ) valdymo bendrovės akcininkai ir Aplinkos ministerija žino, nes jau turi "gerosios" praktikos: branduolinio kuro atliekas galima bus deginti UAB "Fortumo" nerūšiuotų šiukšlių deginimo gamykloje Klaipėdoje pačiame miesto centre.

Nors įstatymai draudžia tokias kenksmingas aplinkai gamyklas statyti LEZ-e (kenksmingų medžiagų gamybą, perdirbimą, laikymą LEZ-uose draudžia įstatymai), bet juk Lietuvoje ne Seimas, o prokurorai ir teismai sprendžia, ką leidžia, ir ko neleidžia įstatymai. Klaipėdos apygardos prokuratūra ir administracinis teismas jau ištyrė skundus ir nustatė, kad nors įstatymai ir draudžia, bet konkrečiu Klaipėdos atveju galima, nes užsienio investicijos yra šventesnės, nei LT įstatymai.

Taigi, nors Lietuvoje negalima deginti nerūšiuotų šiukšlių, bet Klaipėdoje - galima: iš 3 savivaldybių šiukšles veš į Dumpių sąvartyną, rūšiuos ir tik tada veš į gamyklą, o iš 4 rajonų tiesiai iš gatvės šiukšlių surinkimo konteinerių nerūšiuotas šiukšles atveš ir supils į deginimo katilą Klaipėdos miesto viduryje.

Jau net suskaičiavo, kad tokiu būdu susidarys 20 000 tonų sudeginamo plastiko per metus, todėl tokiam kiekiui Aplinkos ministerija dėl viso pikto išdavė leidimą („vsio zakonno"). Kad kokie žalieji ar politikai –populistai sau liaudies balsų per rinkimus nesukauptų.

Taigi dėl branduolinių atliekų: deginant aukščiau paminėtas šiukšles, ypač nerūšiuotas, per metus Klaipėdos šiukšlių deginimo gamykloje susidarys 4500 tonų itin nuodingų kamino nuosėdų. Jas pagal technologijas jas galima kišti tik į buvusias šachtas giliai po žeme. Valdžia ir suomiai iš "Fortumo" į klausimus, kur tos šachtos, atsako, kad ne gyventojų tai reikalas, o investuotojų.

Todėl siūlau branduolines atliekas lygiai taip pat kaip nerūšiuotas šiukšles sudeginti Klaipėdos miesto centre, o jų liekanas kartu su tomis kitomis labai nuodingomis kamino nuosėdomis išvežti į tas nežinia kur esančias šachtas.

Tokiu būdu sutaupysime labai daug pinigų tiems valdžios labai mylimiems investuotojams - suomių akcininkams. Jie tada turės daugiau pinigų "saldainiams", kurie skiriami Klaipėdos m. valdžiai, Klaipėdos Laisvosios ekonominės zonos valdymo bendrovės akcininkams ir Aplinkos ministerijai, kartu beveik nemokamai atsikratysime branduolinių atliekų.

P.S.: čia buvo bandymas kaip ir sarkastiškai pažiūrėti, bet jeigu pažiūrėtume iš biznio pusės, tai jei MIESTO CENTRE galima deginti nerūšiuotas šiukšles, plastikus, kanalizacinį dumblą su dideliais gyvsidabrio kiekiais jame MAŽESNĖJE NI STOKHOLMO ANLOGIŠKOJE GAMYKLOJE TEMPERATŪROJE („nes įstatymai pas mus netobuli“), tai kodėl negalima deginti dar ko nors?

Valdžia APSIPUTOJUSI aiškina, kad suomiai – Fortumo akcininkai parduos savo jachtas, vilas, ferarius, kad tik mums, klaipėdiečiams galėtų nupirkti kuo geresnius filtrus, kurie TIKRAI –TIKRAI bus labai geri ir VISKĄ -VISKĄ išvalys.

Juk mes tikime savo valdžia, Aplinkos ministerija ir geranoriškais suomiais-fortumiečiais? Jie visi juk labdarą mums daro su šia nerūšiuotų šiukšlių deginimu. Tikime juk?

Tai gal vis dėlto pabandome sudeginti dar ką nors? Kad kuo daugiau uždirbtume.

Branduolinio kuro atliekas galima deginti UAB "Fortum" nerūšiuotų šiukšlių deginimo gamykloje pačiame Klaipėdos centre: http://tiny.lt/bk4fn

1 komentaras:

Unknown rašė...

Neblogas įrašas. Patiko palyginimas, kad užsienio investicijos yra šventesnės nei LT įstatymai.