2013-09-29

J.Sabatauskas, užsidaręs su gen.prokuroru, VRM ministru, gen.polic.komisaru, BPC, RRT, bei mobilaus ryšio operatoriais tarėsi, kaip tuos kyšininkus išsukti nuo atsakomybės?

N.P.: mums visiems Bite su Omniteliu, bei BPC su RRT seka pasakas, kad pridengtų kyšiais sukurtą valstybės lėšų neva būtinų vietos be sim kortelės nustatymui išpumpavimo mechanizmą , nes abu šie operatoriai be jokių papildomų įrangų nustato ir pateikia spec.tarnyboms skambinančio vietą jau senai ir be sim kortelės.
Šis faktas ir tai, kas žemiau rašoma, tik dar labiau patvirtina prielaidą, kad kompensavimo mechanizmai per Seimą ir Vyriausybę buvo pertekliniai, nereikalingi ir išgauti kyšių būdu. Reikia ieškoti, kad iš to kompensavimo gaudavo didžiausią naudą, taip lengviau pagausime "otkatininkus", kurie ir yra labiausiai kalti
dėl sudegintos mergaitės. Štai šiuos korupcines schemas ir norėjo nuslėpti Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas bei jo pirmininkas J.Sabatauskas, rengdamas uždarą posėdį (ką ten slėpti, kokios valstybės paslaptys šioje tragedijoje?), išvydamas mane su A.Stancikiene iš posėdzio, nors Seimo statutas garantuoja visiems Seimo nariams teisę dalyvauti visų komitetų posėdžiuose, įskaitant ir slaptus. Ar J.Sabatauskas, užsidaręs su gen.prokuroru, VRM ministru, gen.polic.komisaru, BPC, RRT, bei mobilaus ryšio operatoriais tarėsi, kaip tuos kyšininkus išsukti nuo atsakomybės?:
"Valstybės kontrolė konstatavo, kad ši tvarka yra ydinga ir turi būti pakeista. Vidaus reikalų
ministerija net buvo parengusi atitinkamą įstatymo projektą, tačiau Vyriausybė jam nepritarė. Lietuvoje veikiančios mobiliojo ryšio bendrovės iki šiol gauna kompensaciją už tai, ką kitose Europos Sąjungos valstybėse privalo atlikti savo lėšomis. Stebina ir bendrovių išlaidos. Ne tik privalomus, bet ir rekomenduotinus BPC reikalavimus įvykdžiusi bendrovė „Tele2" už savo įrangos išlaikymą tarptautinei telekomunikacijų milžinei „Sony Ericsson" moka 2,5 karto mažiau, nei tik būtinus reikalavimus įvykdžiusios „Bitė" ir „Omitel" moka lietuviškai AB „Mobiliųjų sprendimų centras".
BPC vadovas prisiminė, kad 2007 m. buvo siūloma laikytis ES nustatytos tvarkos ir pareikalauti iš bendrovių, jog jos privalomą įrangą įsidiegtų savo lėšomis, tačiau tuometinė Vyriausybė ir Seimas laikėsi kitos pozicijos ir nusprendė padėti ir taip neskurstančioms mobiliojo ryšio bendrovėms..."
„Visi mes žinome, kad Lietuva yra valdoma
„atkatų"
sistemos
principais. Patys didžiausi „atkatai" yra pirkimuose, kuriuose parduodama programinė įranga ir programavimo darbai. Tai labai aiškiai matėme, kai vyko projektas „Vilnius – Europos kultūros sostinė". Šimtus tūkstančių kainuojančių tinklalapių kūrimas buvo įforminamas tiesiog darbų perdavimo aktu. Kitų samatų nebuvo. Generalinė prokuratūra pasakė, kad įstatymai nepažeisti. Būtent todėl IT kompanijų „atkatai" pralenkė iki tol rekordiniais buvusius „atkatus" statybų kompanijose", – teigė parlamentaras."
http://m.15min.lt/id/aktualu/lietuva/bendrojo-pagalbos-centro-vadovas-arturas-kedavicius-mes-nepajegus-kontroliuoti-kaip-mobiliojo-rysio-bendroves-leidzia-valstybes-pinigus-56-372907

Komentarų nėra: