2013-09-22

Korupcija teisėsaugoje ir valstybėje jau pradėjo tiesiogiai žaloti ir žudyti LT piliečius

Beveik milijardas - 790 milijonų litų (L.Barakauskis sakė, kad  "įsisavinta" 200 mln.eurų) išleista Bendros pagalbos numeriui, bet tai nesutrukdė trims daugybę kartų teistiems banditams išprievartauti ir sudeginti pagalbos numeriu triskart prisiskambinusią ir pusvalandį su policija bendravusią moksleivę iš Dembavos.
Vadinkim daiktus tikrais vardais- tas Bendrojo pagalbos centro projektas (BPC) - eilinis LT pseudoelito pinigų išvogimo mechanizmas: paaiškėjo, kad sėkmingai apėjome Europos Komisijos bandymą paduoti LT į teismą už tai, kad mes ES pinigus išeikvojome, bet skambinančio vietos be sim kortelės nustatymo sistemos taip ir nesukūrėme. Nusileidome Bitės ir Omnitelio aiškinimams, kad neva tai neįmanoma. O kodėl Tele2 kompanijai tai įmanoma. Kas meluoja? Kaip sugebėjome apgauti ES lėšų kontrolę ir LT Valstybės kontrolę? Kokius politikus papirkinėjome, savus, svetimus? Spėju, kad tai darėme iš tų pačių 790 milijonų Lt, skirtų gelbėjimo sistemai.
Eilinių ir kvalifikuotų policininkų normalioms algoms politikai pinigų neskiria, todėl iki šiol tebedirba šioje sistemoje Prezidentės skiriamo gen.policijos komisaro globojami policininkai-sadistai, nužudę G.Beresnevičių, sužaloję A.Ramanauskienę, G.Miščiokaitį.
Užtat išvogimui per projektus pinigų politikai skiria pakankamai, o kai tie pinigai išvagiami, pvz.per projektą "Vilnius - Europos kultūros sostinė" bylas užgesina generalinė prokuratūra, kurios vadovą skiria taip pat Prezidentė.
STT, kurios vadovą skiria taip pat Prezidentė, medžioja iš iždo vieną kitą grūdelį bandančias nugvelbti peles, o mamutus, vagiančius biudžeto ir ES pinigus tokiuose "projektuose" vagonais, "nepastebi".
Todėl visi drąsiai vagia toliau, kaip kad ir šiuo BPC atveju.
Bendrosios pagalbos centrą administruoja Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) kurio "specialistai" taip įrengė naujausią priešgaisrinę signalizaciją Tytuvėnų vienuolyne pažeisdami savo pačių patvirtintą tvarką, kad negrįžtamai sudegė daugiau nei šimtas neįkainojamos bažnytinio viduramžių paveldo auksakalystės dirbinių ir dešimtys milijonų litų restauravimo darbų. Vietoj tyrimo - PAGD vadovų arogancija ir prokuratūros patyčios, aplaidžiai dirbą "specai" iš visų šaiposi.
Lygiai taip pat iš visų šaiposi girtas jaunuolis, Biržų centre su automobiliu vidurdienį užmušęs moterį, nes teismas vilkinimas, o jis vaikšto gatvėmis ir atvirai triumfuoja - taip man pasakojo Biržų merė.
Kitas girtuoklis, taip pat vidurdienį, bet Vilniuje automobiliu užmušęs dviračiu sužadėtinei vežusį tuoktuvių žiedus jaunuolį, per kelias valandas atgauna automobilį ir toliau juo važinėja, o bylą vilkinantys prokurorai ir tyrėjai tyčiojasi iš žuvusio sužadėtinės.
Ir tokių istorijų - begalės.
Ir jų bendras vardiklis - žmonių žalojimas, žudymas, pinigų plovimas, o visa tai globoja, dangsto ir nusikaltėlius išsuka teisėsauga, kurios vadovus skiria Prezidentė. Bet ji ne tik abejingai stebi neteisingumo suklestėjimą, kurį skatina jos paskirti generalinis prokuroras ir generalinis policijos komisaras, bet ir aktyviai siekia, kad Vidaus reikalų ministrais būtų paskirti visiški mėmės ir menkystos. Maža to, Prezidentė aktyviai atleidinėja per šį korupcijos triumfą kažkokio stebuklo dėka dar išlikusius sąžiningus teisėsaugininkus - buv. FNTT vadovus V.Gailių ir V.Giržadą, kurie bandė pažaboti biudžeto vagis.
Tačiau lėšų, pasiklausymo ir sekimo technikos, STT ir saugumo agentų, pulko policininkų, būrio tyrėjų ir itin greitų teismų visada užtenka, jei prireikia kovoti ne su vagimis, banditais, prievartautojais, o su taikiais piliečiais, jei jie išdrįsta išeiti į piketą prieš aukščiau minėtus neteisingumus.
Ir dar- atkreipkite dėmesį, su kokiu pasipūtimu visi tie policijos, prokuratūros, Bendrojo pagalbos centro vadovai mums visiems aiškina, kad žmonės žūna, bet visais atvejais visi teisėsaugininkai laikėsi visų instrukcijų ir todėl nieko padaryti neįmanoma.
Ar tikrai neįmanoma? Įmanoma, tik visi kartu pareiškimais, peticijomis, sprendimais, mitingais, protestais pareikalaukime, kad Prezidentė sušauktų Valstybės gynimo tarybos posėdį dėl skubių priemonių visų piliečių saugumui, ypač viešose vietose užtikrinti, nedelsiant atstatydintų dabartinius teisėsaugos vadovus- pasipūtėlius ir paskirtų tokius teisėsaugos vadovus, kurie sustabdytų absurdišką teisėsaugos pareigūnų aplaidumą, neveiklumą, vogimą, korupciją, banditų siautėjimą ir žmonių žudymą.

Komentarų nėra: