2013-09-10

Lošimai internetu – kaip greitieji kreditai. Pažeisdami įstatymą juos skatina Finansų ministerijos valdininkai.

Mano keletas pažįstamų ėmė greituosius kreditus, kad nusipirktų tikrai jiems nereikalingus daiktus, pvz. didžiulio ekrano televizorių, nors turėjo beveik metrinį. Įklimpo į skolas ir ėmė kitus greituosius kreditus, kad sugrąžintų pirmiesiems ir įsiskolino 14000 Lt. Seimas vis bando riboti tuos greituosius kreditus, bet nespėja paskui azartiškus pirkėjus, kurie įklimpsta į vis didėjančias skolas.

Panašus vartojimo-malonumo narkotikas yra ir lošimai bei lažybos, todėl LR Seimas įstatymu įvairiais būdais juos riboja, pvz. neleidžia statyti/lažintis telefonu, ar internetu, kad azartiškas stabdžių neturintis žmogus nepraloštų daugiau, nei turi, arba neištuštintų savo sąskaitos iki nulio.

Bet LT papročiai skatina nesilaikyti įstatymų, o juos apeidinėti, todėl trys lošimų bendrovės sugebėjo pasitvirtinti savo statutus, leidžiančius statyti internetu, o Lošimų priežiūros tarnyba prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos ilgai apsimetinėjo, kad nepastebi grubaus įstatymo pažeidimo.

Matyt konkurentų paskųsta  galų gale Lošimų priežiūros tarnyba kreipėsi į teismą, kad panaikintų tą įstatymo pažeidimą, bet tik dėl vienos bendrovės, o dėl kitų dviejų  - ne. Akivaizdu, kad Finansų ministerijai pavaldžios įstaigos valdininkai tradiciškai žaidžia žaidimėlius, visi nujaučiame, kodėl, tik lieka klausimas - už kiek.

Nepatinka nevienodi teisingumai, dar labiau nepatinka, kai vykdomoji valdžia šaiposi iš įstatymų, todėl šiandien išsiunčiau faksu prašymą generaliniam prokurorui, kad atstatytų teisingumą – neleistų nė vienai bendrovei priiminėti lažybų internetu ir primintų Finansų ministerijos įstaigai, kad įstatymų reikia laikytis.

Komentarų nėra: