2008-08-16

Plėtristai iš „Invalda“ grupės nepagalvojo, kad mirusieji kyšių neima

 

Palaidotieji po Šv.Jono bažnyčia Klaipėdoje sutrikdė ant jų pastatyto daugiabučio išpardavimą

 

Nuotraukoje - pirmas per 200 metų Europoje privatus daugiabutis gyvenamas namas (jo maketas), specialiai, žinant iš anksto ir tai reklamuojant, statomas ant seniausios Klaipėdos šv.Jono bažnyčios pamatų ir projektuotojams, statybininkams, bei užsakovams iš anksto žinant, kad čia kapinės,  statomas ant buvusių kapų žmonių, palaidotų bažnyčios viduje.

 

Jau esu rašęs apie amoralų pseudoverslininkų iš UAB „Invalda" grupės veikėjų bandymą ant mirusiųjų kaulų buvusios Šv.Jono bažnyčios vietoje -  ant buvusių palaidojimų statyti viešbutį, vėliau, kai ėmė strigti, išparduoti kaip daugiabutį:

Ne neteisėtoms statyboms ant seniausių bažnyčių, kapų ir Valstybės saugomose teritorijose:

„Statytojas - UAB "Inred" namo statymą ant buvusių kapinių reklamuoja , kaip privalumą: "Pirmojo aukšto holo grindyse matysis Šv.Jono bažnyčios pamatų fragmentai bei atkasti istorinės reikšmės radiniai".Tiesa, UAB "Inred" vadovas Valdas Šeporaitis kažkodėl nutyli tą svarbiausią "privalumą", kad namas statomas buvusių palaidojimų vietoje. Matyt, po fraze "istorinės reikšmės radiniai" slepiasi karstų rankenos, kapuose aptikti daiktai, kitos įkapės. Betrūksta tik reklamos, kad apartamentų-butų pirkėjai praktiškai galės įsigyti ir palaidojimo vietą po holu, rūsyje, kriptoje po pirmo aukšto grindimis..."

Ar „Srovės" išplaus Klaipėdos liūną?

„..A.Mureika kaip visada prajuokino – kreipsis jis, matai į teismą. Linksmas jis žmogus, visada su šypsena. Ir darbai jo ir jo žmonos - labai linksmi, kūrybingai ironiški – ypač tas gyvenamasis daugiabutis namas ant kapinių ties Jono kalneliu, kurio rūsyje labai patogu įrengti kolumbariumą ir pomirtines kriptas, kad šio namo gyventojai po mirties galėtų liftu nusileisti į aną pasaulį. Ir jų giminėms, artimiesiems bus labai patogu - nusileidi į rūsį raugintų agurkų, tai gali prie kriptos ar urnos ir maldelę sukalbėti. O kai grįžti iš pasivažinėjimų po Jono kalnelio pievas, tai statydamas dviratį į tą patį rūsio sandėliuką gali ir lauko gėlytę ant artimųjų kolumbariumo nišos padėti. Ir visiems gerai, ar ne ponai architektai ir visi kiti, kurie prisidėjote darbais, parašais, pinigais, agitacijomis, o viena religinė bendruomenė - ir maldomis, kad atsirastų tokie unikalūs apartamentai - "Jono namai - NUOSTABŪS KITAIP".

 

Atrodo, kad nekilnojamojo turto plėtristai neatsižvelgė į vieną svarbią aplinkybę.

Galvodami, ir ne be pagrindo, kad Klaipėdoje kyšiais galima beveik viską nupirkti ir papirkti, užmiršo, kad mirusieji ... kyšių neima.

Štai ir užstrigo pinigų darymo ant protėvių kaulų mašina – niekas nenorėjo rezervuotis sau tokių makabriškų butų:

 

Klaipėdoje stringa statybos VE 2008 08 14

Evelina ZENKUTĖ

Klaipėdoje stoja jau ir statybų projektai, pradėti patraukliose miesto vietose.

...

Birželio pabaigoje buvo paskelbta, kad investicijų bendrovės "Invalda" nekilnojamojo turto plėtros įmonė "Inred" sustabdė statybas ir planuoja parduoti apartamentų viešbutį Klaipėdoje "Jono namai", pradėtą statyti pernai prestižinėje uostamiesčio vietoje, kairiajame Danės krante, šalia Jono kalnelio.

Tada teigta, kad "Jono namai" parduodami dėl pasikeitusios projekto plėtros strategijos.

Pasak "Inred" Klaipėdos atstovybės vadovas Vlado Šeporaičio, pirminė idėja buvo objekto apartamentus siūlyti įsigyti privatiems klientams. Tačiau nebuvo sudaryta daug rezervavimo sutarčių, o "Jono namais" esą susidomėjo investuotojai, šioje vietoje planuojantys plėtoti viešbučių ir restoranų verslą.

"Kol nepaaiškėjo tikslus pastato pirkėjas, statybos buvo sustabdytos, kad būsimieji savininkai, nupirkę dar nepastatytą pastatą, galėtų pabaigti jį pagal savo poreikius. Kol kas aiškaus "Jono namų" pirkėjo dar nėra, tačiau besidominčių tikrai nemažai", - tikino "Inred" Klaipėdos atstovybės vadovas.

Komentarų nėra: