2008-08-07

VE „Bulvaras“ šaiposi iš R.Taraškevičiaus ir jo kariaunos vokelinių užmojų

 

Meras Rimantas su visa 18-kos Tarybos narių kariauna nubalsavo už keturgubą kanceliarinių išmokų pakėlimą

 

Lakštingala negali nečiulbėti: VE humoristinis paskutinis puslapis „Bulvaras" taip pat negali nekalbėti apie vokelius":

 

Klaipėda - ne Kalifornija...

Ar galima Klaipėdą lyginti su Amerikos valstija? Panašumų yra, nors ten - karšta, pas mus - lyja. Bet ten - baisi infliacija, visoje Lietuvoje, neišskiriant Klaipėdos, tai pat. Saulėtosios Kalifornijos gubernatorius - garsus aktorius Arnoldas Švarcnegeris. Pas mus statybininkas, bet užtat Taryba - vieni aktoriai, ypač gerai atlikę vaidmenis prieš atostogas...

O jeigu rimčiau, tai Arnoldas, dabartinės Amerikos krizės metu valstijos vadovo pareigas eina už dyką. Dar daugiau, liepė jo gausaus aparato valdininkams susimažinti algas iki 6,5 dolerio per valandą. Pas mus - ne Kalifornija. Meras Rimantas su visa 18-kos Tarybos narių kariauna nubalsavo už keturgubą kanceliarinių išmokų pakėlimą. Klaipėdoje veržiantis diržams - tai pats tinkamiausias laikas... Vėliau pinigų atsisakė. Lyg ir labdarai... Ne tiek svarbu, kai duodama ne savo. Tuo Klaipėda ir skiriasi nuo Kalifornijos, nors gerų Aktorių Taryboje turime daugiau...

 

Net „Klaipėda. 15 minučių" neiškenčia (vicemerė J.Simonavičiūtė jau taip pat nebeišlaiko – prieš kelias dienas ž-adėjusi atsisakyti tik dalies vokelinių, čia kaip matote, jau kalba, kad gal nebeims visai):

 

Pasididinę išmokas politikai ėmė blaškytis

2008 0804 4d. 07:13 Autorius: Gina Kubiliūtė:

Vos patvirtinus keliskart padidintas išmokas uostamiesčio politikų ūkinėms išlaidoms, jų jau pradėta atsisakinėti.

Miesto taryba praėjusį ketvirtadienį pritarė sprendimui, kad kanceliarinėms priemonėms, pašto, transporto ir telefono išlaidoms politikai per mėnesį dabar gaus nebe 300 Lt, bet 1000 Lt. O komisijų, komitetų pirmininkai bei kolegijos nariai – 1200 Lt. Šios išmokos politikai gali ir atsisakyti. Tačiau tokį žingsnį kol kas žengė tik Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius, kuris taip pat yra ir tarybos narys.

R.Taraškevičiui, kaip miesto merui, už degalus, telefono pokalbius, kanceliarines išlaidas ir taip moka savivaldybės administracija. Anot mero, jis neturi moralinės teisės imti panašią išmoką kaip tarybos narys. R.Taraškevičius jau parašė savivaldybės administracijai pareiškimą dėl išmokos atsisakymo.

Šių išmokų ketina atsisakyti dar keli tarybos nariai, tačiau oficialiai jie dar to nepareiškė. Vicemerės Juditos Simonavičiūtės nuomone, tarybos nariai, kurie dirba valstybinėse įstaigose gali svarstyti ir atsisakyti išmokų, nes jiems ūkinės išlaidos yra kompensuojamos. „O dirbantys privačiose įmonėse įvairias išlaidas, pavyzdžiui, už lapų švietimą ir panašiai dengia iš savo kišenės. Ar atsisakyti išmokų, manau, tegul būna laisvas apsisprendimas", – teigė J.Simonavičiūtė.

 

N.P.: Taigi, laikom tempą ir didiname spaudimą - gal pavyks įveikti visus vokelininkus, bent jau Klaipėdos m. taryboje.

Beje, kol kas didvyriškiausiai priešinasi Valerijonas Bernotas (partija „Tvarka ir teisingumas" ), nes ji nesiruošia vykdyti savo partijos prezidiumo įpareigojimo atsisakyti savojo 1200 Lt vokelio, todėl kitą savaitę jam gresia išmetimas iš šios partijos gretų.

Gal greit turėsime naują – vokelininkų frakciją Klaipėdos m. taryboje?

Komentarų nėra: