2010-06-20

Dėl lozungo – "nesikiškit į teisėsaugos darbą"

Karikatūroje - lietuviška teisėsauga ir teisingumas.

LT visuomenė ir politikai nesikišo 20 metų (tiesa - dar 50 metų iki to taip pat nesikišo visuomenė), o Gruzija ir Estija - kišosi. Rezultatas - Rusijos teisėsaugos atstovai ruošiasi važiuoti į Gruziją žiūrėti patirties kaip organizuoti teisėsaugos , ypač ikiteisminio tyrimo bei policijos darbą.

Dėl mano asmeninės patirties su teisėsauga - tie patys, kurie minimi Kedžio skandale teisėsaugos veikėjai pusantrų metų slėpė, kad turi pagautų juodųjų archeologų skaipo pokalbių išklotines, kuriose nurodyti adresai, užsakovai, pinigų sumos už mūsų ankstyvųjų viduramžių genčių vadų kalavijus ir kitus palaidojimo atributų pardavimus, bankų sąskaitos, gabenimo maršrutai į užsienį, pavardės vardai ryšininkų ir gabentojų per sieną, mob.tel.Nr.

Nepadėjo vizitai nei pas policijos aukščiausius vadus, nei pas tuometinį gen.prokurorą - NIEKAS NEBUVO TIRIAMA.

Kai teisme susipažinome su ta medžiaga ir paklausėme gen.prokuratūroje, kodėl slėpėtė, kodėl netiriate, atsakė, kad skaipo pokalbiai - ne įrodymai, o tik literatūrinis kūrinėlis. Neblogas, ar ne, kūrinėlis, kuriame yra datos, sąskaitos, sumos, pavardės?

Nebuvo bankų sąskaitos tikrintos, nors jos skaipe nurodytos. AR GALITE ĮSIVAIZDUOTI, o skype nurodomi sąskaitų numeriai, vardai, pavardės ir sumos už kalavijus virš 10 000 USD.

Niekas nieko netikrino. Ką turiu galvoti po šito apie prokuratūrą ir tuos policijos dalinius, kurie nieko nedarė prašomi raštu ir žodžiu ir visais kitais įmanomais būdais?

Dabar kažką bando lyg ir tirti, pamažu girgždėdami, kai jau viskas paslėpta, ištrinta, lyg ir bando stenėdami, bet tik po kelių itin piktų laiškų Seimo pirmininkei, Seimo Nac.saugumo komitetui, Prezidentei.

Pamatytumėt tyrėjų darbą toje byloje - nualptumėte, nes mano manymu bent kiek guvesnis vyresnių klasių moksleivis per savaitę ar mėnesį būtų atlikę visas kratas, areštus, poėmius, sąskaitų ir mob.tel.išklotines.

BET KURIS IŠ JŲ BŪTŲ PADARĘ DARBĄ IKI GALO ir bylą atidavę teismui be jokių specialių žinių - -vien iš bendro išsilavinimo.

Ir dar - supraskit, kad galiu atvirai apie šią bylą rašyti tik kokius 10 proc., o pasakoju Jums čia tik pačias smulkmenas. Kai mano kolegos, manę kad negalima jokiais būdais kištis į teisėsaugininkų darbą, susipažino su byla, kai kuriems bloga pasidarė nuo supratimo, kad teisėsauga visiškai supuvusi - taip smarkiai jiems vertėsi pasaulis.

Kai bylą atiduos teismui - pasidalinsiu daugiau informacijos, kaip veikia, tiksliau neveikia prokuratūra.

1 komentaras:

Erelis Putininkas rašė...

Idomu, kodel ta aptriesta prokurarura taip vengia griebti nagan juoduosius arkeologus? Gal aniem nubyra koks procentelis uz laiku ir vietoje uzmerktas akis, nepastebetus darbelius ir pan. Svarbiausia moketi susitarti. Ponas Puteikis tikriausiai nepakiso prokuratoriams ,,smulkios dovaneles", todel nieks jo bylos ir nesiruose nagrineti. O ,,juodukai", matyt, savo laiku patepe girgzdanti Temides vezima, todel dabar sis rieda ten, kur reikia ,,zemkasiams".