2010-06-20

Tikiu, kad greitai sulauksim teisinės valstybės

Kai žmonės pasidarys reiklūs savo renkamiems atstovams - o tai jau vyksta.

Ir kai prasidės nuolatiniai piketai ir mitingai prie teismų, prokuratūrų, kitų valdžios įstaigų. O tai jau taip pat pamažu prasideda.

Taip, kaip tai vyksta Vakarų Europoje ir JAV.

Nes kaip tik šitos - nuolatinio mitinginio budėjimo prie niekada nesuaugsiančio demokratijos kūdikio - šios sudėtinės ir BŪTINOS demokratijos dalies trūksta Lietuvoje.

Nei knygose, nei straipsniuose, nei kitais būdais mūsų niekas nepamokė, kad tai gyvybiškai reikalinga demokratijos ir teisinės valstybės gyvavimo sąlyga.

Kad tik taip valdžia , pasak mūsų Konstitucijos, tarnaus žmonėms.

Įdomiausia, kad mitingais išsivadavome iš TSRS ir jais tą sąjungą griovėme. Mitingais kūrėme ir pirmųjų metų demokratiją Lietuvoje 1988-1991 m..

O tada, kažkodėl, nustojome mitinguoti.

Nors per TV žinias ir kino filmuose V.Europoje ir JAV  tuos mitingus, piketus ir pan. matome KASDIEN.

Bet kol kas pasiduodame Laisvos rinkos stiliaus liūliavimui tiek iš politologų, tiek iš politikų lūpų ir tikime, kad demokratija ir teisinė valstybė gyvens be mitingų.

20 metų tais makaronais tikėjome ir štai galime apsižvalgyti aplinkui,  kas iš to išėjo.

Bet mitingai jau prasideda, vadinasi pradedame suprasti, ko trūksta Lietuvoje, kad i ir pas mus būtų tikra vakarietiška demokratija ir tikra teisinė valstybė.

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

reikia kurtis i grupe ir kurti nauja partyja kuri istiesu veiktu ne korupciniu keliu ir visdelto zmogaus teises nebus pazeidinejamos ir t.p. Lietuvelej reikia daug ka keisti nes jau tai kas vyksta yra tik plesikavimas

Naglis Puteikis rašė...

Anonimiškui:
Nebūtina kurti naujus darinius, kaip kad daro Zuokas. Reikia prispausti esamus valdžios ir partijų, bei visuomeninių organizacijų mechanizmus suktis taip, kaip jie sukasi Vak.Europoje ir JAV.
Bet štai BURTIS Į TOKIAS VEIKSMO GRUPES įvairiose organizacijose, kaip kad pvz., mano manymu, sėkmingai daro Jungtinis demokratinis judėjimas, tai BŪTINA.

Erelis Putininkas rašė...

Gal ir gera mintis burtis i nauja visuomenini judejima. Bo kad senieji labai jau pasvinko, arba net pardave velniams dusias. Bet is kur paimt tiek nesupuvusiu zmoniu tokioj nutratintoj Lietuvoj? Va cia tai klausimas...