2010-06-20

Klaipėdos meras norėtų būti Klaipėdos meru

Nuotraukoje – Klaipėdos m. meras R.Taraškevičius

R.Taraškevičius vėl sieks mero posto

2010 06 18d. Aurelija Kripaitė  / 15min.lt

Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius neslėpė ketinąs darsyk pretenduoti į miesto vadovo postą.

Nors uostamiesčio Liberalų ir centro sąjunga tik rugsėjį ketina sudaryti kandidatų sąrašą, R.Taraškevičius penktadienį žurnalistams patikino vėl dalyvausiąs rinkimuose. „Po dvidešimties metų miesto taryboje ir darbo Klaipėdos meru, būtų įdomu dar ketverius metus padirbėti", - teigė jis.

Klaipėdai R.Taraškevičius vadovauja nuo 2001-ųjų. Anot jo, jei rinkimai būtų sėkmingi ir pavyktų suformuoti darnią daugumą – tuomet sutiktų dar vieną kadenciją vadovauti uostamiesčiui.

R.Taraškevičius neslėpė tikėjęsis, kad 2011-aisiais rinkėjai galės tiesiogiai išsirinkti ir merus. „Tačiau labai svarbu, kad būtų ir aiškiau sudėlioti merų galių svertai", - tikino jis.

Praėję savivaldos rinkimai parodė, jog klaipėdiečiai – vieni neaktyviausių rinkėjų. Uostamiesčio rinkėjai, garsėję kaip itin palaikantys liberalias jėgas, vangiai rinkosi sau valdžią.

Naujausi nuomonių tyrimai atskleidė, kad klaipėdiečiai labiausiai pageidautų, kad miestui vadovautų tas pats Rimantas Taraškevičius, konservatorius Naglis Puteikis ar liberalas Eugenijus Gentvilas. Populiarumo rinkimuose nestokotų ir dainininkas Vilius Tarasovas.

 

Klaipėdos meras norėtų būti Klaipėdos meru

2010-06-18, 12:14 Giedrė NORVILAITĖ ve.lt

Uostamiesčio galva Rimantas Taraškevičius patvirtino dalyvausiąs 2011 metų pradžioje vyksiančiuose savivaldybių tarybų rinkimuose, taip pat, jei susiklostytų palankios aplinkybės, mielai ir toliau dirbtų meru.

"20 metų dirbus taryboje būtų įdomu padirbėti ir dar ketverius", - sakė jis.

Savo žodį dėl partijos sąrašo, su kuriuo Liberalų ir centro sąjunga Klaipėdoje eis į rinkimus, anot R. Taraškevičiaus, skyrius dar tars vėliau.

Meras pripažino, jog buvo dėta daug vilčių į tiesioginius merų rinkimus, tikėtasi, jog miesto galvai tuomet būtų skiriami ir didesni įgaliojimai. Tačiau jis pridūrė, jog ir dabartiniai įstatymai merui suteikia pakankamai galios, svarbiausia yra tai, kokia komanda jį supa.

"Agituočiau žmones labai atsakingai dalyvauti rinkimuose. Norėtųsi, kad būtų kompetentinga komanda, visi suvoktų, kodėl atėjo į tarybą", - sakė R. Taraškevičius.

Komentarų nėra: