2010-06-03

M.Usonis: tik atvira žmonėms partija turi ateitį

Tik atvira žmonėms partija turi ateitį

Ve.lt 2010-06-03,

Marius USONIS, TS-LKD frakcijos Klaipėdos miesto taryboje seniūnas

Praėjusį sekmadienį Tėvynės sąjungos Klaipėdos skyrius visuotiniame susirinkime išsirinko savivaldos rinkimų sąrašo lyderį.

Susirinkimui siūliau galutinę sprendimo teisę patikėti visiems klaipėdiečiams, pateikiant jiems rinktis iš dviejų daugiausiai palaikymo susirinkime gavusiųjų kandidatų.

Mano pasiūlymą palaikė tik 39 skyriaus nariai. Mažuma. Arba, optimistiškai tariant, - net 39 skyriaus nariai balsavo už demokratiško atvirumo klaipėdiečių bendruomenei principą. Dėkoju jiems, kad susirinkime jie stojo mano - ir klaipėdiečių pusėje. (http://www.youtube.com/watch?v=TeWGNUCsqIQ).

Tačiau ryški susirinkimo dauguma atmetė tokį pasiūlymą ir lyderį išsirinko savame rate.

Esu tikras, kad dėl to pralaimėjo ir mūsų organizacija, ir klaipėdiečiai.

Galbūt tai, kas įvyko, yra šiuo laikmečiu dėsninga ir suprantama. Gal dar nesame pasiruošę būti atviri visuomenei. Galbūt per daug dar yra baimių ir nepasitikėjimo žmonių sprendimais. Bet esu tikras, kad jau netolima ateitis parodys, jog tik atvira žmonėms partija turi politinę perspektyvą.

Linkiu susirinkime išrinktam lyderiui, jo artimiesiems sėkmės telkiant skyrių rinkiminei kampanijai ir siekiant Klaipėdos rinkėjų palaikymo.

Tėvynės sąjungos frakcija miesto Taryboje likusį kadencijos laiką nuosekliai, kaip ir iki šiol, dirbs ieškodama pamatuotų, žmonėms reikalingų miesto valdžios sprendimų. Būdami opozicijoje, kaip ir iki šiol, likusį kadencijos laiką budriai prižiūrėsime valdančiąją daugumą, kad priimami sprendimai būtų protingi, dalykiški, naudingi klaipėdiečiams.

Užs. Nr. 2010/K355

Komentarų nėra: