2013-10-11

Ar J.Sabatauskas ir aukščiausi teisėsaugos vadovai gauna naudą iš tel.112 lėšų išvogimo schemų?

Ar J.Sabatauskas ir aukščiausi teisėsaugos vadovai gauna naudą iš tel.112 lėšų išvogimo schemų?
Po žiauraus nepilnametės nužudymo ją sudeginant Dembavoje Passato bagažinėje Bendrosios pagalbos centras (BPC) paskelbė, kad skubiai organizuoja tyrimą ir kad per savaitę paskelbs išvadas, kodėl mob.operatorių aparatūra neparodė skambinančios tel.nr.112 buvimo vietos. Penktadienį BPC paskelbė, kad jau turi visą info ir paskelbs šias išvadas pirmadienį. Bet tuo metu Seimo Teisės ir tiesėtvarkos komiteto pirmininkas J.Sabatauskas organizavo slaptą šio komiteto, gen.prokuroro, gen.policijos komisaro, VRM ministro, BPC, Ryšių reguliavimo tarnybos bei visų trijų mob.ryšio operatorių posėdį slapčiausiame Seimo kabinete. Iš šio posėdžio J.Sabatauskas neteisėtai išstūmė mane ir A.Stancikienę, pažeisdamas Seimo statutą, turintį įstatymo galią ir garantuojantį visiems Seimo nariams besąlyginę teisę dalyvauti visų Seimo ir Vyriausybės komitetų įskaitant slaptus, posėdžiuose.
Sprendžiant iš to, kad BPC nei pirmadienį, nei vėliau nepaskelbė jokių žadėtų išvadų, o visuomeninė TV pradėjo skleisti gandą, kad sudeginta mergaitė skambino be sim kortelės, kas yra melas (ji turėjo Bitės kortelę), bei skelbti straipsnius, kad 8 iš 28 ES šalių gelbėjimo tarnybos nefiksuoja skambučių tel.112 buvimo vietos be sim kortelių, J.Sabatausko organizuotame aukščiausių teisėsaugininkų ir mob.ryšio operatorių posėdyje buvo nuspręsta išsukti tuos, kurie iššvaistė 80 mln.Lt, skirtų vietos nustatymui.
Elektroninių ryšių įstatymo 68 str.2 dalis be išlygų nurodo, kad visais atvejais: "...Vietos nustatymo duomenys kiekvieno pagalbos skambučio atveju neatlygintinai Bendrajam pagalbos centrui pateikiami iš karto, kai tik Bendrasis pagalbos centras atsako į tą pagalbos skambutį."
Šį įstatymo reikalavimą, kuris būtų išgelbėjęs sudegintą mergaitę, vykdė tik Tele2.
Bitė ir Omnitelis 4 metus iš eilės kasmet gaudavo iš valstybės 2,5
karto daugiau nei gaudavo Tele2, t.y. po 260 000 Lt kasmet 4 metus už skambinančio 112 buvimo vietos nustatymą, tačiau Tele2 vietą visada nustatydavo, o kitos dvi bendrovės - ne. Lietuva- vienintelė ES šalis, mokanti už tai kompensacijas.
Tele2 už savo įrangos išlaikymą šiuos pinigus moka tarptautinei telekomunikacijų milžinei Sony Ericsson, kuri užtikrina įstatymo dėl vietos laikymąsi, o Bitė ir Omitel moka dvigubai daugiau lietuviškai AB "Mobiliųjų sprendimų centras"...už įstatymo nesilaikymą, už vietos nenustatymą. Jei mergina būtų turėjusi Tele2 kortelę, o ne Bitės, jos buvimo vieta būtų nustatyta ir, tikėtina, policija būtų ją suspėjusi išgelbėti.
Deja, 80 mln.Lt dalis, skirta Bitei ir Omniteliui išsvaistyta ir būtent šių pinigų išvogimo schemą nutarė įslaptinti J.Sabatauskas kartu su aukščiausiais teisėsaugininkais.
P.S.: ką tik gavau gen.prokuratūros atsisakymą tirti aukščiau aprašytą biudžeto lėšų iššvaistymą. Ar tai reiškia, kad J.Sabatauskas ir aukščiausi teisėsaugos vadovai gavo ir/ar gauna naudą iš aukščiau aprašytų pinigų išvogimo schemų?
http://m.lrytas.lt/lietuvos-diena/nelaimes/nuzudytos-merginos-dembavoje-mociute-jos-kalte-kad-buvo-per-grazi.htm?p=1

Komentarų nėra: